Extra geld beschikbaar om tuin of buurt klimaatkrachtig te maken

Steeds meer inwoners zijn de afgelopen maanden in en om hun huis aan de slag gegaan. Meer genieten, meer groen en gelijk ook maatregelen nemen om water op te vangen. Delfland juicht dit toe. De stimuleringsregeling die Delfland heeft om de tuin of buurt klimaatbestendig in te richten is een groot succes. Ruim 530 mooie groenblauwe initiatieven hebben sinds begin dit jaar een financiële bijdrage ontvangen.

De pot van € 500.000 bedoeld voor heel 2020 is naar verwachting begin oktober al op. Delfland vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk inwoners, bedrijven en instellingen zelf aan de slag gaan om hun buurt aan te passen naar het veranderende klimaat om overlast zoveel mogelijk te voorkomen. Daarom verhoogt het college het budget van de Stimuleringsregeling Klimaatadaptatie met nog eens 150.000 euro. In totaal stelt Delfland hiermee voor dit jaar € 650.000,- beschikbaar.

Dus heb jij plannen om je tuin, buurt, schoolplein of bedrijfsterrein aan te pakken? Voor alle maatregelen die bijdragen aan klimaatadaptatie kun jij subsidie aanvragen. Meer weten? Lees dan hier wat de regeling inhoudt en vraag direct subsidie aan.  

Gerelateerde items overslaan

Stimuleringsregeling klimaatadaptatie

Maak je tuin, plein, dak of straat klimaatbestendig!

Vraag subsidie aan

Maatregelen

Tegel eruit en plant erin, een regenton of een grindstrook:slechts enkele voorbeelden.

Bekijk wat jij kan doen
bekijk het nieuwsarchief