Grijp jij deze #buitenkans?

Is jouw tuin al hoosbui klaar? We hebben steeds vaker te maken met weersextremen en flinke plensbuien. Ook jij kunt hierdoor wateroverlast ervaren: een ondergelopen straat of kelder en waterschade aan je huis. Voorkom hoge kosten en gedoe - ga zelf aan de slag en vergroen je tuin! Plaats een regenton, vervang je tegels door plantjes of neem een groendak op je schuur. Hiermee kun je regenwater opvangen en vasthouden voor drogere tijden. Het helpt wateroverlast voorkomen én staat fleurig. 

Doe jij ook mee?

#BUITENKANS fotowedstrijd

Win een workshop 'regenpijp afkoppelen'. Met deze workshop kan je zelf aan de slag om een  regenpijp af te zagen. Door een regenpijp af te koppelen van het riool help je mee wateroverlast door overbelasting van het riool te voorkomen en om droogteschade te beperken.

Kans maken op deze workshop? Deel jouw leukste regenfoto onder het bericht op de gemeentelijke facebookpagina of deel jouw foto via Instagram of Twitter en gebruik de hashtag #BUITENKANS. Uit alle inzendingen worden 15 winnaars geloot. Meedoen kan tot en met 16 oktober!

WIJ KOMEN JE HELPEN!

Grijp jij deze #BUITENKANS en doe jij ook mee? Iedereen kan bijdragen. Samen zorgen we voor een klimaatkrachtige regio!

Ga zelf aan de slag of vraag hulp aan De Klimaatmaat. Een team van enthousiaste doeners staat voor je klaar! Zij geven tips en weten precies hoe je de maatregelen in je tuin moet aanpakken. Kom je er even niet uit of doe je het liever samen, neem dan contact op met de lokale klimaatmaten. Dus bekijk de mogelijkheden en start nu!

Waarom de campagne #BUItenkans?

De gemeente Delft, Klimaatkrachtig Delfland en De KlimaatMaat hebben de handen ineen geslagen en zijn samen hard bezig met het vergroenen van Delft en het opvangen van regenwater. Maar zij kunnen dit niet alleen. Samen gaan we aan de slag om onze buurt en tuinen groen te maken en meer water op te vangen en vast te houden.
Grijp deze #BUITENKANS en doe ook mee!

De KlimaatMaat
Gemeente Delft