25e Rainlevelr feestelijk in gebruik genomen

Op 12 februari vond in het bijzijn van de colleges van het Hoogheemraadschap van Delfland en gemeente Westland de ingebruikname van de 25ste Rainlevelr plaats bij Lugt Lisianthus in Monster. Lugt Lisianthus en de andere deelnemende tuinders zetten hun waterbassin in om regenwater op te vangen bij piekbuien. Initiatiefnemers van Rainlevelr zijn - naast Delfland en gemeente Westland - tomatenteler Lans en Glastuinbouw Nederland. Rainlevelr is partner van Klimaatkrachtig Delfland.

Samen houden we de polder droog

Hevige storm, hoosbuien of juist lange periodes van droogte. Het is steeds vaker raak. In mei 2018 kampten bewoners en ondernemers in Westland met de gevolgen hiervan: het water bereikte de woningen en dockshelters en bedrijfsruimtes liepen vol. Door bassins in te zetten voor de opvang van hemelwater komt het water in de sloten minder hoog te staan. Hierdoor vermindert de kans op overstroming en schade.

Lugt Lisianthus: 25ste deelnemer

Voor Marcel van der Lugt van het familiebedrijf Lugt Lisianthus was het vanzelfsprekend om op de nieuwe locatie aan de Boomaweg in Monster een Rainlevelr aan te leggen. “We willen heel graag meedenken met de omgeving, om daar de kans op wateroverlast te beperken. Doordat Delfland de kosten van extra voorzieningen vergoedt, was er ook geen reden om het niet te doen. Over het hele proces van intake tot oplevering zijn we zeer te spreken. Het heeft niet tot extra kosten of vertragingen geleid, en dat is voor een ondernemer niet onbelangrijk”.

Partners

Klimaatkrachtig Delfland is een sterk en breed netwerk van overheden, bedrijven, instellingen, maatschappelijke organisaties en buurtinitiatieven.

Bekijk het netwerk
bekijk het nieuwsarchief