Activiteiten Week van ons Water 

Van zaterdag 14 tot en met zondag 29 oktober is het weer de Week van ons Water. Door heel het land worden leuke en leerzame wateractiviteiten georganiseerd voor jong en oud. Ook in onze regio is er van alles te doen. Hieronder vind je een overzicht. 

11 oktober  

  • Workshop 'Vogelhuisje met groen dak maken’ voor kinderen: 14.00 - 17.00 uur 

Op woensdagmiddag kunnen kinderen bij Groenrijk 't Haantje een eigen vogelhuisje maken met een groen dak. De kosten voor de workshop zijn € 7,50. Je gaat naar huis met een uniek vogelhuisje. 

 

14 oktober

ontkoppelchallenge
  • Regentonactie Tuincentrum Ockenburgh 10.00 - 13.30 uur

Doe mee met de ontkoppelchallenge en win een regenton! Klimaatkrachtig Delfland daagt bezoekers van het tuincentrum uit om mee te doen aan de ontkoppelchallenge. De snelste ontkoppelaar van de dag wint een gratis regenton.

  • Informatiemarkt groene daken Groenrijk 't Haantje 12.00 - 15.00 uur 

Tijdens de informatiemarkt leer je alles over hoe je een groendak aanlegt en je ziet voorbeelden van verschillende soorten dakgroen. Ook is er informatie over subsidies die er zijn. 

Koop je die middag een regenton, dan krijg je 50 euro korting. De actie is geldig van 14 oktober tot 5 november en je kunt per huishouden 1 regenton kopen. Op=Op! 

Ook kun je tijdens de informatiemarkt een regenton met een groen dakje winnen. Wil je meedoen? Kom dan langs bij de Groene Dakenstands! 

  • Ontwerpmiddag klimaatbestendige tuin Boers B.V. 

Speciaal voor inwoners van Westland zit er een tuiontwerper klaar bij Tuincentrum Boers BV.  Na de ontwerpsessie van 45 minuten ga je naar huis met een schets als eerste stap naar een groenere tuin. Daarnaast krijg je nuttige tips & tricks over hoe je jouw tuin groener maakt en groener houdt. Jouw tuin is dan beter bestand tegen hoosbuien, langdurige droogte en extreem hoge temperaturen en een fijne plek voor dieren en voor jouzelf! 

Je moet je wel van tevoren aanmelden en vol = vol. Aanmelden doe je hier: https://forms.office.com/e/4eNz2Kg7tR 

 

21 oktober 

  • Ontwerpmiddag klimaatbestendige tuin De Carlton  

Speciaal voor inwoners van Westland en Maassluis zit er een tuiontwerper klaar bij De Carlton.  Na de ontwerpsessie van 45 minuten ga je naar huis met een schets als eerste stap naar een groenere tuin. Daarnaast krijg je nuttige tips & tricks over hoe je jouw tuin groener maakt en groener houdt. Jouw tuin is dan beter bestand tegen hoosbuien, langdurige droogte en extreem hoge temperaturen en een fijne plek voor dieren en voor jouzelf! 

Je moet je wel van tevoren aanmelden en vol = vol. Aanmelden doe je hier: https://forms.office.com/e/i8UkqGvVaJ