Bezoek gemeente Valkenburg aan de WaterStraat

De overstromingen in Limburg lieten op indringende wijze zien dat water een nog belangrijkere rol moet krijgen bij de (her)inrichting van onze omgeving. Op de campus van de TU Delft zijn daarom proeftuinen te vinden waar innovaties getest worden die de sponswerking van het gebied vergroten.

Vrijdag 3 september bezocht de gemeente Valkenburg de WaterStraat en Flood Proof Holland. In de WaterStraat zijn vernieuwende oplossingen te zien om de stad klimaatbestendig te maken. Hierdoor wordt de kans op overlast en schade door water flink beperkt en de leefbaarheid krijgt een boost.
Voorbeelden van deze innovaties zijn modulaire betonblokken voor slimme waterberging onder de straat, waterdoorlatende bestrating van gerecycled keramiek en watervasthoudend zand voor onder de bestrating.
 
Bij Flood Proof Holland zijn systemen bedacht en getest voor het tijdelijk tegenhouden van water. Eén van de oplossingen is de mobiele dijk die op zijn plek blijft door de waterdruk. De dijk kan water tot wel een hoogte van 70 cm tegenhouden!

 

Gerelateerde items overslaan

Nieuws Klimaatbestendige binnentuin geopend

De klimaatbestendige binnentuin bij complex Schans en Watergeus van Woningcorporatie Havensteder kan water opvangen en is hittebestendig.

Bekijk het nieuwsbericht

Project Bluebloqs op de Waterstraat

Bluebloqs is het innovatieve product van Field Factors. Het is méér dan enkel een product voor de opslag van regenwater.

Bekijk het project
bekijk het nieuwsarchief