Bijna 1600 tegels ingeleverd in Den Haag

Afgelopen weekend werden de Haagse tuinen weer een stuk groener. Inwoners van de Hofstad leverden bijna 1600 tegels in bij Tuincentrum Ockenburgh. De gezamenlijke Operatie Steenbreekactie was hiermee een groot succes.

De deelnemers kwamen per fiets, auto en zelfs per bestelbus naar het tuincentrum om de tegels in te leveren. In ruil daarvoor kregen zij gratis inheemse en biologische planten. Ook konden zij inspiratie opdoen op het Groen Klimaatplein in het tuincentrum. Hier vind je ideeën voor het verduurzamen van je tuin.

Op zaterdag was Rooftop Revolution aanwezig om informatie te geven over het aanleggen van een groen dak. De actie werd georganiseerd door de Klimaatkrachtig Delfland-partners Duurzaam Den Haag en Tuincentrum Ockenburgh.

Wat is Operatie Steenbreek?

Tegel eruit, plantje erin. Zo werkt Operatie Steenbreek. Samen werken we aan meer groen in de stad. Dat doen we om onze stad mooier te maken, en vooral ook beter bestand tegen het veranderende klimaat. Planten zorgen bijvoorbeeld voor verkoeling bij extreme hitte in de zomer. En water kan beter de grond in lopen bij hevige regenbuien. Sinds 2016 hebben we samen met bewoners van Den Haag al ruim 120.000 tegels vervangen door groen.

NK Tegelwippen

Den Haag doet mee aan het NK Tegelwippen. Woon je in Den Haag en doe jij ook mee? Meld dan je tegels aan via deze website: https://nk-tegelwippen.nl/meedoen/