Campagne Genieten in je tuin. Doe jij ook mee?

April is de tuinmaand bij uitstek. Veel mensen maken hun tuin of balkon in orde voor de rest van het jaar. Meerdere organisaties en initiatieven spelen daarop in: De week van de Groene Tuin, Nationale Zaaidag, verschillende evenementen bij tuincentra en de opening van twee Groene Klimaatpleinen in de regio Delfland; ze vormen slechts een greep uit het totaalaanbod. Klimaatkrachtig Delfland bundelt in april al deze activiteiten in een campagne waarin ‘Genieten in je Tuin’ centraal staat.

Want genieten van je tuin kan ook als het langdurig droog is of wanneer er veel neerslag valt. Door wat (kleinere, of soms grotere) klimaatadaptieve aanpassingen te doen, geniet je meer van je tuin, terwijl je bijdraagt aan het verminderen van overlast door extreem weer. Door mensen te inspireren en handvatten te geven, brengen we ze samen in beweging.  

April: Genieten in je tuin-maand

Daarom doopt Klimaatkrachtig Delfland de maand april om tot ‘Genieten in je tuin'-maand. Ook jij kunt met je organisatie meedoen aan deze campagne. Hoe meer partners er mee doen, hoe meer impact we samen maken. Zijn er binnen jouw organisatie in april initiatieven die bijdragen aan  de campagne? Of wil je een actie organiseren?  Dan horen we dat uiteraard graag! Stuur een mailtje naar info@klimaatkrachtig.nl waarin je aangeeft wat jouw organisatie doet, dan nemen wij contact met je op om van gedachten te wisselen.   

Hieronder vind je een overzicht van de activiteiten die  bij ons bekend zijn. Mist jouw event nog? Meld het dan zo snel mogelijk aan!  
 

Overzicht activiteiten

  • 7 april - Tuin on tour. Een vakbijeenkomst voor hoveniers uit de regio waarin de nieuwste ontwikkelingen rondom klimaatadaptieve tuinen centraal staan. 
  • 9 april - Stands bij het Groene Klimaatplein van Intratuin Pijnacker. Er zullen workshops bloembollen maken zijn, een speurtocht, een afkoppelcoach en een imker. 
  • 12 tot 18 april - Landelijke campagne De Week van de Groene Tuin 
  • 12 april - Officiële opening van Groene Klimaatpleinen bij Tuincentrum Ockenburgh (Den Haag) en Groenrijk 't Haantje (Rijswijk) 
  • 13 april - Een Tuinencheck via Operatie Steenbreek en Groenrijk 't Haantje 
  • 21 april - Een Webinar van Nationaal Park Hollands Duin over inheemse beplanting 
  • 23 april - De opening van een klimaatadaptieve voorbeeldtuin door Haag Wonen 
  • 20 of 23 april - Groene Dak Coaches bij het groene Klimaatplein van Tuincentrum Ockenburgh 
  • 22 april - Nationale Zaaidag 
  • 23 april - Klimaatkraam Nootdorp