De nieuwe editie van de straaDkrant is uit!

Een gezonde leefomgeving op straat is belangrijk, voor jong en oud. Maar, lang niet alle straten zijn ingericht als een gezonde straat. Dat kan anders. Wat als we duizenden straten aan elkaar koppelen, kunnen we voor een heel groot gebied tegelijk een gezondere leefomgeving optuigen. Hoe we de straat voor iedereen die er woont en wandelt weer gezond kunnen krijgen, lees je in de nieuwste editie van de straaDkrant.

Je leest over thema’s als bewegen, ontspannen, ontmoeten, eten en beschermen. De krant geeft ideeën en tips hoe je een gezonde straat kunt ontwerpen. Een goed begin is bijvoorbeeld door de straat autoluw te maken. Hoe fijn is het als kinderen veilig op straat kunnen spelen. Minder auto’s in de straat betekenen vaak ook minder parkeerplekken. Met die ruimte kun je allerlei andere leuke dingen doen, zoals een speelplaats maken of een knikkerbaan. Als we de straat dan ook nog groener maken, met meer bomen en struiken, dan zorgen we er ook nog voor dat de straat minder wateroverlast krijgt, tijdens hoosbuien. Trouwens, meer bomen in de straat voorkomen hittestress, tijdens extreem hete zomerdagen. Kortom, de straaDkrant biedt informatie over welke klimaatadaptieve maatregelen in Nederland mogelijk zijn om de straat gezond maken. 

De nieuwste editie is de zevende editie van straaDkrant. Eerdere edities kun je downloaden via: www.destraad.nlWil je gedrukte exemplaren van straaDkrant #7 ontvangen? Neem dan contact op via info@bsla.nl

Over de StraaDkrant
De StraaDkrant is een product van ontwerpbureau Bosch & Slabbers in samenwerking met Buro Bergh met medewerking van Provincie Zuid-Holland, gemeenten Den Haag en Rotterdam, waterschappen (onder meer het Hoogheemraadschap van Delfland) en andere partijen.