De Week van Ons Water: Samen blijven we het water de baas

Tijdens de Week van Ons Water van 16 tot en met 31 oktober kon je ook in Pijnacker-Nootdorp weer van alles beleven en te weten komen over hoe we samen het water de baas blijven. Er waren verschillende acties om je tuin en huis voor te bereiden op extremer weer. Op woensdag 27 oktober en zaterdag 30 oktober lieten 32 bewoners een klimaatvriendelijk schetsontwerp maken van hun tuin.

Veel mensen weten inmiddels dat het belangrijk is om tegels te vervangen door groen in de tuin. De ontwerpers wisten de tuineigenaren die een gratis tuinschets kregen toch op een verrassende manier te inspireren! “Met nieuwe praktische oplossingen om bijvoorbeeld het regenwater in de bodem te infiltreren, het landschap naar het huis toe te trekken en een groene lounge hoek te creëren is een klimaatkrachtige tuin voor iedereen haalbaar,” zegt Hoogheemraad Manita Koop.

Open dag riool Europalaan
Op zaterdag 30 oktober organiseerde de gemeente Pijnacker-Nootdorp weer de jaarlijkse open dag bij het Europagemaal. Tijdens deze dag kregen bewoners een inkijkje in het rioolsysteem. Met verschillende activiteiten werden bewoners bewust van de impact van het veranderende klimaat en kregen zij ideeën aangereikt om zelf hun tuin goed voor te bereiden.

Met een treintje maakten bewoners een rondrit door de gemeente met als eindstation het Groen Klimaatplein bij Intratuin. Ook op deze dag konden bewoners een schetsontwerp laten maken van hun tuin.

Het klimaat verandert, wij dus ook!
Hoosbuien, langdurige droogte en extreem hoge temperaturen leiden steeds vaker tot overlast en schade. Door bebouwing en verharding stroomt het regenwater bovendien direct af naar het riool in plaats van het vast te houden voor droge tijden. Klimaatkrachtig Delfland, de gemeente Pijnacker-Nootdorp en Intratuin Pijnacker willen de regio Delfland graag voorbereiden op het veranderende klimaat.

Ook jouw tuin voorbereiden op het veranderende klimaat?
Wil jij ook je tuin voorbereiden op het veranderende klimaat? En wil je tips, ideeën of informatie? Laat je inspireren door Klimaatkrachtige voorbeeldprojecten of kijk op www.pijnacker-nootdorp.nl/groenetuin.
Wil je liever fysiek op pad? Bezoek dan het Groen Klimaatplein bij Intratuin Pijnacker!