Doe een duurzame en eetbare tuinervaring op bij Intratuin Pijnacker

Op zaterdag 24 juni van 11.00 tot 15.00 uur organiseren Intratuin Pijnacker, Gemeente Pijnacker en Klimaatkrachtig Delfland de dag van de duurzame en eetbare tuin. Je komt alles te weten over bijen en biodiversiteit. Er zijn activiteiten voor jong en oud en kinderen kunnen meedoen aan de knutselactiviteit (met prijs!). Je krijgt tips en trics over het onderhouden van eetbare planten, bloemen en bomen in je tuin. Er zijn gratis hapjes om te proeven met producten vanuit de stadsboerin Rotterdam. Kom jij ook? Aanmelden is niet nodig!

Lekkers uit de border – advies van een beplantingsdeskundige

Om te kunnen eten uit eigen tuin, hoef je niet per se een moestuin aan te leggen. Veel sierplanten zijn eetbaar. Daarbij kun je tussen de tuinplanten goed groenten en kruiden planten. Dat is niet alleen erg lekker maar ook nog eens decoratief. Veel groenten en kruiden hebben mooie bladeren en bloemen die goed combineren met tuinplanten. En door juiste plantcombinaties te maken voorkom je ziekten en plagen in jouw tuin. Beplantingsdeskundige Wendy Bakker vertelt over hoe jij kunt smullen uit je eigen tuin.  

Samen voor groen, gezondheid en biodiversiteit in één

Voor zowel jong en oud is er veel te doen op deze dag. Zo vertelt Eric Scholten van Imkerij 'de Vlijtige Zusjes' alles over bijen en biodiversiteit. Hoe kan je de biodiversiteit verhogen en hoe gaat het met de biodiversiteit in Pijnacker? Daarnaast is er voor kinderen ook veel te beleven. Ze kunnen deelnemen aan een kinderknutselactiviteit waar ze bijenkleurplaten inkleuren, uitknippen en op het grote prikbord kunnen plakken. De mooiste creatie van de dag wint daarnaast een gloednieuw insectenhotel. Dit wil jij niet missen!
 

Locatie: Intratuin Pijnacker, Rijskade 1A, 2641 NA Pijnacker