Doe mee met de Steenbreektrofee 2020

In heel Nederland bestaan allerlei mooie initiatieven waarin diverse partijen samen het verschil maken en zorgen voor een klimaatbestendige, gezonde en fijne leefomgeving. Klimaatkrachtig partner Stichting Steenbreek is op zoek, via de Steenbreektrofee, naar innovatieve en inspirerende voorbeelden die laten zien hoe groen en water op een praktische manier worden benut. Dit zijn initiatieven die betrekking hebben op onder meer de bevordering van de biodiversiteit, gezondheid en die een positieve bijdrage leveren aan klimaatadaptatie.

Samen voor meer groen in de buurt

Het sociale domein – met als thema “Samen voor meer groen in de buurt” – staat dit jaar centraal in de Steenbreektrofee. Voorwaarde is dat de projecten zijn uitgevoerd en een bijdrage leveren aan de vergroening. Alle inzendingen dienen weer als inspiratie en voorbeeld voor anderen.

Wie kunnen meedoen?

Projecten vanuit de deelnemende gemeenten, waterschappen, provincies en partners  van Steenbreek kunnen allemaal meedingen naar de Steenbreektrofee. Dit kan van een gemeente of provincie zijn, maar ook van een buurtvereniging, wijkorganisatie of corporatie. De grootte van het project/initiatief is niet relevant voor deze prijs. Zowel initiatieven die spelen op het niveau van de straat of de wijk, als initiatieven op niveau van dorp en stad zijn welkom. Gaat u ervoor om met uw project/initiatief dit jaar de Steenbreektrofee 2020 te winnen? Een mooie uitdaging voor allen!

Aanmelden

Aanmelden kan tot uiterlijk 10 juli 2020. In augustus a.s. komt de jury bij elkaar om de inzendingen te beoordelen en te nomineren. Drie uitverkoren voorbeelden worden in september bezocht door de jury. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de Nationale Groendag op 15 oktober in Oss.

Partners

Klimaatkrachtig Delfland is een sterk en breed netwerk van overheden, bedrijven, instellingen, maatschappelijke organisaties en buurtinitiatieven.

Bekijk het netwerk
bekijk het nieuwsarchief