Eerste regenton aangesloten bij regentonnenactie in Haagse wijk Loosduinen

Vandaag is de eerste regenton aangesloten in de Haagse wijk Loosduinen. Een inwoner van de wijk startte dit jaar een regentonnenactie. Hij deed hiervoor een aanvraag bij het Hoogheemraadschap van Delfland voor een bijdrage uit de Stimuleringsregeling Klimaatadaptatie. Het waterschap kende deze toe voor 50 regentonnen. De regentonnen kunnen worden besteld bij TonTon regenton. De regentonnenverkoper sluit ze kosteloos aan. TonTon geeft bovendien een extra korting.

De bewoner, hoogheemraad en ton ton regenton

Inmiddels zijn er 25 regentonnen besteld. Hoogheemraad Manita Koop van het Hoogheemraadschap van Delfland was aanwezig bij het aansluiten van de eerste ton. Manita: “Het Hoogheemraadschap draagt graag bij in de kosten van initiatieven die water opvangen en vasthouden. Gisteren viel er enorm veel

neerslag. Dat water kan dan mooi worden opgevangen in een regenton en worden gebruikt om de planten water te geven.” 

Het Hoogheemraadschap van Delfland ondersteunt acties als deze met een bijdrage uit de Stimuleringsregeling Klimaatadaptatie. Het weer kent tenslotte steeds meer extremen; droge periodes wisselen zich af met flinke hoosbuien. Dit kan zorgen voor wateroverlast en daarmee hoge kosten en gedoe. Om dat te voorkomen stimuleert het Hoogheemraadschap van Delfland iedereen om zijn omgeving aan te passen aan het veranderende klimaat.  

De regentonnenactie in Loosduinen loopt nog, er kunnen nog regentonnen besteld worden met korting.  

Hoe werkt de actie? 

  • Zoek een regenton uit op www.tontonregenton.nl 
  • Vul het contactformulier in op de website en vermeld dat je meedoet met de actie Loosduinen. 
  • TonTon neemt contact met je op voor eventueel meer informatie en het moment van plaatsing. 
  • Je krijgt 100 euro korting van TonTon en Klimaatkrachtig Delfland betaalt 50 euro mee. Daarmee heb je al een regenton van 100 liter voor 139 euro, compleet bij je thuis geïnstalleerd aan de regenpijp met een vulautomaat.