Feestelijke opening groendak Gelderlandschool in Den Haag

Vrijdag 11 juni was het eindelijk zo ver: de officiële opening van het groendak van de Gelderlandschool in Den Haag. Twee jaar geleden zijn de kinderen van huidig groep 8 aan de slag gegaan met het thema ‘Wij doen groen!’. Het resultaat is nu te bewonderen.

De school had al een groen schoolplein. Samen met de kinderen is onderzocht hoe de school nog verder  verduurzaamd kon worden. Een van de uitkomsten was het scheiden van afval. Daarom wordt nu in iedere klas het papier en plastic afval apart gehouden. Naast het afval scheiden is er ook gekeken naar de mogelijkheden om de buitenkant van de school te verduurzamen. Het resultaat hiervan is nu een feit: een groendak van maar liefst 100 m2! De kinderen zijn erg trots op het resultaat, want zij hebben dit voor een groot deel zelf geregeld en gerealiseerd.

Bij de officiële opening was ook Liesbeth van Tongeren aanwezig, wethouder Duurzaamheid, Milieu en Energietransitie van de gemeente Den Haag. Samen met de kinderen en juf Laura heeft zij het groendak officieel geopend.

Het groendak is aangelegd met subsidie van de gemeente Den Haag, Fonds 1818 en het Hoogheemraadschap van Delfland.

Gerelateerde items overslaan

Nieuws Website stimuleert scholen schoolplein te vergroenen

Basisscholen kunnen hier tips en inspiratie vinden voor meer water en groen op hun schoolplein.

Bekijk het nieuwsbericht
bekijk het nieuwsarchief