Gratis schetsontwerp van je tuin!

Wil je jouw tuin veranderen in een groene tuin die hitte- en waterproof is? Op zaterdag 7 mei bij Groenrijk ‘Haantje in Rijswijk maakt een ecologisch hovenier een gratis schetsontwerp voor jouw tuin.

Je moet je hiervoor per mail aanmelden via info@klimaatkrachtig.nl onder vermelding van ‘Tuinontwerp 7 mei’. Vol = vol! Je kunt vervolgens direct aan de slag met het vergroenen van jouw tuin. Nationaal Park Hollandse Duinen biedt elke deelnemer gratis een inheems plantje aan. Op het Groen Klimaatplein in het tuincentrum doe je bovendien allerlei ideeën op om je tuin mooier te maken en voor te bereiden op extremer weer.

Het klimaat verandert, wij dus ook!

Hoosbuien, langdurige droogte en extreem hoge temperaturen leiden steeds vaker tot overlast en schade. Door bebouwing en verharding stroomt het regenwater bovendien direct af naar het riool in plaats van het vast te houden voor droge tijden. Een gemiste kans!

Iedereen kan bijdragen

Klimaatkrachtig Delfland, Steenbreek Rijswijk, Nationaal Park Hollandse Duinen en Groenrijk 't Haantje willen de regio Delfland graag voorbereiden op het veranderende klimaat maar hebben hierbij de hulp van inwoners en bedrijven nodig. Iedereen kan zelf iets doen om overtollig regenwater na een zware regenbui op te vangen. Zo kun je tuintegels vervangen door groen, een groen dak op je huis of schuur aanbrengen of je regenpijp doorzagen en het water in een regenton opvangen. Ook waterdoorlatende tegels of grind in de tuin, een wadi, infiltratiekratten onder het terras of een groene heg in plaats van een schutting dragen bij aan minder wateroverlast. Het water kan bovendien gebruikt worden tijdens droge periodes. Van kleine tot grote initiatieven: iedereen kan bijdragen. Want regenwater valt overal. Kijk op www.groenetuinen.nu voor tips en inspiratie.

Deze actie is een initiatief van Klimaatkrachtig Delfland, de gemeente Rijswijk, Nationaal Park Hollandse Duinen en Groenrijk ‘t Haantje.