Gratis schetsontwerp van je tuin!

Woon je in het Westland en wil je jouw tuin veranderen in een groene tuin die hitte- en waterproof is? Laat dan nu een gratis schetsontwerp voor jouw tuin maken door een ecologisch hovenier.

Dit kan op: 

  • 10 september bij De Carlton Tuincentrum in 's Gravenzande 

  • 8 oktober bij Intratuin ’s Gravenzande 

  • 15 oktober bij Tuincentrum Boers B.V. in Maasdijk 

Je moet je hiervoor per mail aanmelden via info@klimaatkrachtig.nl. Schrijf in de mail ‘Tuinontwerp Westland’, je naam, woonplaats en de datum(s) waarop je kunt. Vol = vol! Als je bent ingedeeld, krijg je zo snel mogelijk bericht. Met het ontwerp kun je direct je tuin vergroenen en zo meer regenwater opvangen.  

Het klimaat verandert, wij dus ook! 

Hoosbuien, langdurige droogte en extreem hoge temperaturen leiden steeds vaker tot overlast en schade. Door bebouwing en verharding stroomt het regenwater bovendien direct af naar het riool in plaats van het vast te houden voor droge tijden. Een gemiste kans!  

Iedereen kan bijdragen 

Klimaatkrachtig Delfland, Gemeente Westland, Steenbreek Westland en de drie tuincentra willen de regio Delfland graag voorbereiden op het veranderende klimaat maar hebben hierbij de hulp van inwoners en bedrijven nodig. Iedereen kan zelf iets doen om overtollig regenwater na een zware regenbui op te vangen. Zo kun je tuintegels vervangen door groen, een groen dak op je huis of schuur aanbrengen of je regenpijp doorzagen en het water in een regenton opvangen. Ook waterdoorlatende tegels of grind in de tuin, een wadi, infiltratiekratten onder het terras of een groene heg in plaats van een schutting dragen bij aan minder wateroverlast. Het water dat je opvangt, kan je bovendien gebruiken tijdens droge periodes.  

Van kleine tot grote initiatieven: iedereen kan bijdragen. Want regenwater valt overal. Kijk hier voor meer tips en inspiratie. 

Deze actie is een initiatief van Klimaatkrachtig Delfland, Steenbreek Westland, De Carlton Tuincentrum, Intratuin ’s Gravenzande en Tuincentrum Boers B.V.