Gratis tuinontwerp voor een eetbare tuin

Op zaterdag 17 juni staat alles bij Tuincentrum Ockenburgh in het teken van een duurzame en eetbare tuinervaring. Twaalf tuineigenaren krijgen bovendien een gratis tuinschets aangeboden om hun tuin hitte- en waterproof te maken. Wil jij graag een gratis tuinschets? Meld je dan snel aan. Vol=vol.

tomatenplant klein

Het klimaat verandert, wij dus ook!

Een ecologisch tuinontwerper maakt voor jou een ontwerp voor een groene(re) tuin met meer ruimte voor regenwater. Met het ontwerp kun je jouw tuin vergroenen en zo meer regenwater opvangen. Dat is belangrijk, want hoosbuien, langdurige droogte en extreem hoge temperaturen leiden steeds vaker tot overlast en schade. Door bebouwing en verharding stroomt het regenwater bovendien direct af naar het riool, in plaats van dat het wordt vastgehouden voor droge tijden. Bovendien krijg je een mondeling advies met betrekking tot eetbare bloemen en kruiden en het toepassen van lei-fruit(bomen) in de tuin.

Aanmelden

Klimaatkrachtig Delfland, Duurzaam den Haag en Tuincentrum Ockenburgh bieden deze tuinschetsen gratis aan. Aangezien er beperkt plek is voor de tuinschetsen moet je je wel van tevoren aanmelden via deze link.

In het aanvraagformulier vragen we om algemene informatie over de tuin en om foto's bij te voegen. In het formulier kun je kiezen voor een tijdslot tussen 10.00 en 15.15 uur. Vol = vol.

Deskundige informatie over fruitbomen van een kweker

De overige activiteiten op 17 juni in Tuincentrum Ockenburgh zijn zonder aanmelding te bezoeken. Duurzaam Den Haag is aanwezig om meer te vertellen over goed en gezond eten. En een kweker geeft deskundige informatie over fruitbomen. Deze bijzondere dag biedt iedereen de gelegenheid om te genieten van activiteiten en voordelen die gericht zijn op het ontwerp van een duurzame en eetbare tuin.

Samen groener en gezonder

Vergroening draagt bij aan het milieu en kan net zo goed eetbaar zijn. Een eetbare tuin biedt niet alleen voordelen voor het milieu, maar ook voor onszelf. Het geeft toegang tot verse en gezonde voeding, terwijl het ook kosten kan besparen. Laten we streven naar een groenere toekomst waarin vergroening en eetbaarheid hand in hand gaan, ten behoeve van zowel het milieu als ons welzijn. We zien je graag op 17 juni bij Tuincentrum Ockenburgh!