Groendoeners ontwerpen klimaatbestendige levendige tuin

Op dinsdag 28 mei vond de workshop tuinambassadeurs in Rijswijk plaats voor groendoeners. De aanwezigen kregen informatieve en inspirerende lezingen en tips voor praktische toepassingen.

In het totaal waren er 14 enthousiaste groendoeners aanwezig. Deze vrijwilligers van de Groene Karavaan, een organisatie die zich bezighoudt met het vergroenen van Rijswijk, hoorden van onze José Kooi wat het programma Klimaatkrachtig Delfland inhoudt. Wat zijn de effecten van klimaatverandering, hoe kun je gebruikmaken van de Stimuleringsregeling Klimaatadaptatie en wat gebeurt er allemaal al in onze regio.

Vier V's voor de levende tuin

Vervolgens vertelde Wendy Bakker van operatie Steenbreek Rijswijk een verhaal over de levende tuin. De 4 V’s zijn voor een levende tuin essentieel: voortplanting, voedsel, veiligheid en variatie.

Koen Bos (eigenaar van b2ontwerpstudio) legde tenslotte uit hoe je een klimaatbestendige en levende tuin nu daadwerkelijk in de praktijk uitvoert. Het is belangrijk om met het huis te beginnen, de vloer is de bodem, de wanden zijn de hagen en het dak is de boom/ bomen.

De deelnemers gingen aan het eind van de avond zelf aan de slag met alle inspiratie en tips, ze ontwierpen zelf een klimaatbestendige en levende tuin.

Stimuleringsregeling klimaatadaptatie

Maak je tuin, plein, dak of straat klimaatbestendig!

Vraag subsidie aan

Project klimaatadaptieve tuin

Peter en Setsuyo legden een groene tuin rond hun pas opgeleverde nieuwbouwwoning met hulp van de stimuleringsregeling.

Bekijk het project
bekijk het nieuwsarchief