Heb jij weleens natte sokken?

Heb jij ook weleens last van natte sokken? Vind je dat ook zo vervelend? Vanaf zaterdag 2 februari kun je zomaar grote, gekleurde sokken aan een waslijn tegenkomen. Het Hoogheemraadschap van Delfland hangt ze te drogen en is benieuwd naar jouw verhaal.

De meeste van ons vinden natte sokken maar vervelend. Helaas zal het in de toekomst vaker voorkomen dat je sokken nat worden na een fikse plensbui. Al het regenwater dat in korte tijd valt, kan niet snel genoeg wegstromen waardoor er grote plassen op straat ontstaan of zelfs wateroverlast.

Held op sokken

Heb jij ze al gespot, die natte sokken aan de waslijn? Van 2 t/m 17 februari 2019 hangen ze op verschillende plekken in Delfland. Wat vind jij ervan? Accepteer je dat je af en toe natte sokken hebt? Of ben jij die held en draag je zelf je sokje bij om dit te voorkomen? Delfland wil graag met mensen in gesprek over dat het hebben van droge voeten niet zo vanzelfsprekend is.

Heb jij een mening hierover en wil je meedenken aan de oplossing? Iedereen kan een sokje bijdragen. Hoe? Kijk maar op www.nattesokken.nu of klets mee via Facebook of Twitter.
 
Vanaf 2 februari hangen de eerste sokken te drogen in de gemeenten Den Haag, Delft, Pijnacker-Nootdorp en Leidschendam-Voorburg.
Vanaf 9 februari hangen de sokken drogen in gemeenten Westland, Vlaardingen en Schiedam. 

Maatregelen

Tegel eruit en plant erin, een regenton of een grindstrook:slechts enkele voorbeelden.

Bekijk wat jij kan doen
bekijk het nieuwsarchief