Hoe maak je een Groen Klimaatplein nog bruisender en effectiever

Deze week vond de ‘Workshop Groen Klimaatplein’ plaats. Ruim twintig aanwezigen kwamen naar Delft om zich te laten inspireren over hoe je een Groen Klimaatplein nog bruisender en effectiever kan maken dan het al is.

Zaal met deelnemers aan bijeenkomt Groen Klimaatplein

Tuinbranche NL, Samen Klimaatbestendig en Klimaatkrachtig Delfland organiseerden de workshop met als doel om nieuwe energie op te wekken bij alle partijen die betrokken zijn bij de verschillende Groene Klimaatpleinen in de regio Delfland. Daarnaast worden alle partijen bijgepraat over de laatste ontwikkelingen en middelen die ze kunnen gebruiken, zoals jaarkalenders, thema's en een communicatie toolkit. Tenslotte konden ze ervaringen met elkaar uitwisselen.  

Brenda Horstra van Tuinbranche NL: “Alleen samen kunnen we de grote klimaatopgave aanpakken. Deze dynamische bijeenkomst bewijst dat iedereen daar energie, tijd en kennis in wil steken.”  

Welke partners kunnen invulling geven aan Groen Klimaatplein

In actieve sessies gingen deelnemers met elkaar in gesprek over verschillende aspecten van het Groen Klimaatplein. Vragen die zij daarbij beantwoordden waren: Welke partners met een mogelijke connectie met het Klimaatplein zijn er in jouw gemeente/regio? Welke rol kunnen zij spelen? Kunnen zij invulling geven aan programmering op het Klimaatplein? 

José Kooi van Klimaatkrachtig Delfland: “De aanwezige partijen waren erg enthousiast en gemotiveerd om samen te werken en de Groene Klimaatpleinen in 2023 nog succesvoller te maken. Samen werken we hiermee aan een Klimaatkrachtig Delfland!”   

Deelnemers aan de sessie waren medewerkers van tuincentra, gemeenteambtenaren, medewerkers van het waterschap, enkele lokale partners en collega's van Tuinbranche NL.