Hornbach zet in op regenwater opvang

Ook partner Hornbach is vol aan de slag met regenwater in de tuin. Op hun pagina over water opvangen en gebruiken geven ze tips en voorbeelden.

Onze zomers worden steeds langer. Hartstikke fijn. Want: Lekker barbecueën en borrelen in de tuin. Maar het brengt ook een probleem met zich mee: Het regent tegenwoordig vaker kort en hevig in Nederland. En die flinke hoeveelheid water in korte tijd, daar zijn veel Nederlandse tuinen niet echt op ingericht. Op de droge periodes tussendoor trouwens ook niet. Hornbach zet daarom in op duurzame oplossingen: regenwater zelf opvangen en gebruiken. 

Richt je tuin slim in

In een slim ingerichte tuin wordt het regenwater opgevangen en vastgehouden op de plek waar het valt. Hierdoor vermindert de kans op wateroverlast, vindt er verkoeling plaats in periodes van extreme hitte én vergroot je de biodiversiteit en de aantrekkelijkheid van je tuin. Hoe noemen we dat ook alweer? Oh ja. Een win-win-situatie! Hoe je het water in de tuin zo goed mogelijk in de hand houdt, legt Hornbach op hun website uit. Ze geven daar tips en uitleg over:

  • Regenwater opvangen - hoe doe ik dat?
  • Hoe koppel ik een regenpijp af?
  • Hoe verwjider ik terrastegels?
  • Hoe creëer ik hoogteverschillen in de tuin?
  • Hoe leg ik een groen dak aan?
  • Welke planten zijn geschikt voor mijn tuin? 
  • Duurzaam planten water geven.
Gerelateerde items overslaan

Maatregelen

Tegel eruit en plant erin, een regenton of een grindstrook:slechts enkele voorbeelden.

Bekijk wat jij kan doen

Project klimaatadaptieve tuin

Peter en Setsuyo legden een groene tuin rond hun pas opgeleverde nieuwbouwwoning met hulp van de stimuleringsregeling.

Bekijk het project
bekijk het nieuwsarchief