Hoveniers in gesprek over klimaatbestendigere tuinen

Op een storm- en regenachtige middag ontpopte er begin maart in Maasland een gezellig en inspirerend kenniscafé bij Lentiz, onder de bezielende leiding van Jan-Chris van Wijk, opleidingscoördinator van het MBO Lentiz. Samen met ruim 30 hoveniers zijn de mogelijkheden verkend hoe we nog beter kunnen samenwerken naar klimaatbestendigere tuinen.

Urgentie van klimaatadaptatie

Natalie Lorenz van het Hoogheemraadschap van Delfland vertelde over de urgentie van klimaatadaptatie en de beweging die we willen bereiken met Klimaatkrachtig Delfland. Micheal Moerman van de gemeente Midden-Delfland liet zien hoeveel de gemeente al doet met mooie voorbeelden van afgekoppelde straten en natuurvriendelijke oevers.

Levende tuin

Kim van Leest van VHG inspireerde iedereen met de principes van de 'Levende Tuin'. Conclusie van de avond was vooral dat de groenkennis van hoveniers meer kan worden benut, dat klimaatbestendig groen aanleggen veel aandacht krijgt momenteel bij de 

opleiding en dat er door particulieren uit veel mogelijkheden te kiezen valt als je een klimaatbestendigere tuin wilt. Een klein stapje in de goede richting is een waardevolle stap! Interessante quote van de avond: “een betegelde tuin heeft ook veel onderhoud nodig.”

Partners

Klimaatkrachtig Delfland is een sterk en breed netwerk van overheden, bedrijven, instellingen, maatschappelijke organisaties en buurtinitiatieven.

Bekijk het netwerk

Ook Klimaatkrachtig?

Ben jij al bezig met klimaatbestendige projecten? Of wil je hier graag mee aan de slag en zoek je de samenwerking?

Word partner
bekijk het nieuwsarchief