Hovenierscafé: Sortiment en Techniek

Na een geslaagde eerste bijeenkomst is het op 29 oktober tijd voor het tweede hovenierscafé. Hoveniers uit de regio Delfland zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze kennisavond die in het teken staat van de klimaatbestendige bikkels onder de planten en de technische oplossingen tegen ‘natte voeten en oververhitte hoofden’.

Marwin Dekkers van Boomkwekerij M. van den Oever gaat in op het sortiment (kleine) bomen die klimaatverandering goed verdragen. Beplantingsdeskundige Margareth Hop van Actifolia toont welke planten en heesters je het beste kunt toepassen met het oog op weersextremen en verzilting van de bodem. Carel Soer van Water2Keep laat zien wat er technisch mogelijk is bij wateropvang, -infiltratie en -buffering in de tuin en welke technische aspecten daarbij belangrijk zijn.

De bodem is de basis! Als groeiplaats en als uitgangspunt voor regenwatersystemen. Een van de betrokken gemeenten legt uit wat de lokale situatie is in dat deel van jouw vestigings- en werkgebied(droogte, wateroverlast, bodemdaling en verzilting) en geeft inzicht in welke maatregelen deze treft om de stad leefbaar te houden. En ook deze keer gaan hoveniers met hun vakgenoten praktisch aan de slag onder begeleiding van de deskundigen.

Klimaat(krachtig) Sortiment en Techniek is het tweede klimaatcafé uit een serie van drie. In het derde café leer je hoe je je klant kunt overtuigen. Daarbij delen hovenier Joost van der Spek van Manos Verdes en Operatie Steenbreek-consulent Henk Jense hun ervaringen. Manon Baks van Outputplus traint je in het verkopen van de klimaattuin.

De hovenierscafés sluiten op elkaar aan, maar zijn ook de moeite waard om afzonderlijk te volgen!

Programma

Klimaatkrachtig sortiment en techniek
Dinsdag 29 oktober van 19.00 - 22.00 uur
met Margareth Hop van Actifolia, Marwin Dekkers van Boomkwekerij M. van den Oever en Carel Soer van Water2Keep.

Klimaatkrachtige tuin: kater of kans?
Dinsdag 12 november van 19.00 - 22.00 uur
met Joost van der Spek van Manos Verdes, Henk Jense van Stichting Steenbreek en Manon Baks van Output­plus.

Locatie
Wellant mbo Rijswijk
Huis te landelaan 2
2283 SG Rijswijk
Inloop vanaf 19.00 uur, start 19.30 uur

Aanmelden
klimaatkrachtig@hetnieuwegroen.nl

Maatregelen

Tegel eruit en plant erin, een regenton of een grindstrook:slechts enkele voorbeelden.

Bekijk wat jij kan doen

Nieuws Hoveniers enthousiast over eerste Klimaatcafé

Op 8 oktober vond het eerste Klimaatcafé voor hoveniers plaats. Het klimaatcafé gaf alle handvatten om van een tuin een klimaat(krachtige) tuin te maken.

Bekijk het nieuwsbericht
bekijk het nieuwsarchief