Interessante lezingen bij hovenierscafé #2 op 11 februari

Op 11 februari was alweer het tweede klimaatcafé van deze reeks, ook weer bij het Lentiz college in Maasland. Hoveniers, ontwerpers en docenten van Lentiz kregen presentaties over technische maatregelen voor een klimaatbestendige tuin. Ook leerden zij meer over klimaatbestendige planten en bomen.

Klimaatbestendige tuin

Hildrud Pötz (Atelier Groenblauw) lichtte toe hoe je eenvoudig berekent hoeveel kubieke meter waterberging in je tuin nodig is om extreme buien te kunnen opvangen. Er zijn verschillende manieren om de hoeveelheid waterberging per maatregel (bijvoorbeeld een wadi) te berekenen.

Vervolgens vertelde Margareth Hop (Actifolia) over klimaatbestendige planten en bomen. Allerlei bomen en planten zijn door hun uiterlijke kenmerken aangepast aan een veranderend klimaat. Planten die vroeg in het seizoen bloeien en planten met een leerachtig blad kunnen bijvoorbeeld beter tegen een droge zomer. Bomen met boomspiegel kunnen vele malen beter koelen dan bomen zonder boomspiegel. Na de lezingen konden de aanwezigen hun kennis meteen in de praktijk brengen door een tuinontwerp te maken.

Hovenierscafé #3: 3 maart

Het derde en laatste hovenierscafé in deze reeks is op dinsdag 3 maart, weer van 19.00 tot 21.30 uur. Locatie is het Lentiz college in Maasland. Onder leiding van Manon Baks, Output Plus, ga je aan de slag met technieken om de klant te overtuigen. Hovenier Joost van der Spek (Manos Verdes) deelt haar ervaringen als Steenbreek-hovenier. Ook deelnemen? Meld je dan aan op klimaatkrachtig@hetnieuwegroen.nl