Lancering oefenprogramma 'Groen Doen'

Wethouder Saskia Bruines van gemeente Den Haag lanceerde maandag 26 november het vrolijke oefenprogramma over gezond en groen wonen van oefenen.nl

Hoeveel procent van je waterverbruik gaat op aan douchen? Mag je frituurvet door de wc spoelen? Hoe regenwater gebruiken om je planten te besproeien? Ria, Django en Theo staan voor grote vragen in de Groen Doen quiz.

Groen Doen daagt je uit om na te denken over hoe jij woont. Kan het gezonder en goedkoper? En wat is goed voor het milieu?  Zo leer je wat duurzaamheid nu precies is.

Programma Groen Doen

Elk hoofdstuk begint met een video of animatie. In de video stelt de quizmaster aan Ria, Django of Theo een vraag over een ruimte in het huis, de tuin, de wijk of de wereld. Bijvoorbeeld: Welk afval mag door de gootsteen. Waar komt verstopping vandaan? En wat is een goedkope oplossing om verstopping te voorkomen. 

Na de uitleg ga je er zelf mee oefenen, in het online oefenprogramma of met de oefeningen op papier. 

Groen Doen is mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van de gemeente Den Haag en Oefenen.nl.
Haag Wonen, Hoogheemraadschap Delfland, Groene Huisvesters, Gemeente Den Haag en Duurzaam Den Haag hebben inhoudelijk advies gegeven.

Over Oefenen.nl

Oefenen.nl is een online leeromgeving waar (jong)volwassenen kunnen oefenen met basiskennis van taal, rekenen en digitale vaardigheden. Ook leren ze over omgaan met geld, opvoeding en gezondheid. Oefenen.nl is een laagdrempelige en interactieve manier van leren. Het kan individueel en in eigen tempo worden gebruikt. Thuis kunnen mensen gratis gebruik maken van de programma’s op Oefenen.nl. Bibliotheken, scholen en andere instanties werken met betaalde licenties en kunnen cursisten begeleiden via het Volgsysteem.

Lees meer over oefenen.nl

Stimuleringsregeling klimaatadaptatie

Maak je tuin, plein, dak of straat klimaatbestendig!

Vraag subsidie aan

Partners

Klimaatkrachtig Delfland is een sterk en breed netwerk van overheden, bedrijven, instellingen, maatschappelijke organisaties en buurtinitiatieven.

Bekijk het netwerk
bekijk het nieuwsarchief