Leidschenveen bijna 30 regentonnen rijker

In de wijk Leidschenveen wordt vanaf nu veel regenwater opgevangen en hergebruikt. De afgelopen maand konden inwoners van deze Haagse wijk met een financiële bijdrage van het Hoogheemraadschap van Delfland een regenton bestellen. Bijna 30 bewoners maakten daar gebruik van.

Op zaterdag 16 maart reikte Hoogheemraad Marcel Houtzager samen met wethouder Liesbeth van Tongeren de eerste regenton uit aan inwoner meneer van Elleswijk bij tuincentrum Groenrijk de Wilskracht. Hij bestelde de eerste regenton op de website van Groenrijk.

Regenwater opvangen

Houtzager gaf aan aangenaam verrast te zijn met dit initiatief van een inwoner van de Haagse wijk en de animo van de buurtbewoners. “Leidschenveen draagt zo een flink steentje bij aan het opvangen van water. Het Hoogheemraadschap van Delfland ondersteunt dit graag met een financiële bijdrage uit de Stimuleringsregeling Klimaatadaptatie.” Een regenton draagt bij aan vermindering van water dat naar het riool stroomt. Het water kan bovendien worden hergebruikt om planten water te geven waarmee direct wordt bespaard op drinkwater.

Wil jij ook een regenton?

Woon je niet in Leidschenveen, maar wil je ook een regenton in je tuin? Hiervoor heeft Delfland de Stimuleringsregeling Klimaatadaptatie. Van deze en ook andere maatregelen die bijdragen aan het opvangen van regenwater vergoedt 

Delfland tot 25% van de kosten. Naast het aanschaffen van een regenton kun je ook je tuin vergroenen, een groen dak aanleggen of waterdoorlatende tegels in je tuin leggen. Kijk voor meer ideeën en informatie over de stimuleringsregeling.