Natte Krat genomineerd voor Waterinnovatieprijs

De Natte Krat dingt mee naar de Waterinnovatieprijs van de Unie van Waterschappen in de categorie 'voldoende water'. De prijsuitreiking vindt op 12 december plaats.

Waterinnovatieprijs

Er zijn maar liefst 107 inzendingen voor de Waterinnovatieprijs 2019. Ze zijn allemaal te bekijken op Waterinnovatieprijs.nl. De inzendingen voor aanmoedigingsprijs De Dromenvanger staan op YouTube.

De ideeën voor waterinnovaties gaan over de categorieën waterveiligheid, schoon water, voldoende water en digitale transformatie. De jury buigt zich nu over de inzendingen.

GENOMINEERDEN

Tijdens het Deltacongres op 14 november worden de genomineerden bekend gemaakt: 3 nominaties per categorie. Er is ook een Publieksprijs. Vanaf half november tot en met 9 december kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriete genomineerde project.

De Natte Krat

De Natte Krat is een initiatief van partner WaterLeider (voorheen Klusbedrijf2RH) en wordt ondersteund door partners Rotterdam, provincie Zuid-Holland en Klimaatkrachtig Delfland. Waterschap Hollandse Delta en het Hoogheemraadschap van Schieland en Krimpenerwaard participeren ook. De natte krat is een praktisch middel om regenwater in de stad op te vangen en te hergebruiken. Daarnaast is het vooral een tastbaar voorbeeld om bewustwording te vergroten bij een breder publiek. 

Partners

Klimaatkrachtig Delfland is een sterk en breed netwerk van overheden, bedrijven, instellingen, maatschappelijke organisaties en buurtinitiatieven.

Bekijk het netwerk

Project klimaatadaptieve tuin

Peter en Setsuyo legden een groene tuin rond hun pas opgeleverde nieuwbouwwoning met hulp van de stimuleringsregeling.

Bekijk het project
bekijk het nieuwsarchief