Rapport Door de tegels de tuin niet meer zien

Overheden kunnen veel doen aan het klimaatbestendig inrichten van de openbare ruimte, maar private tuinen leveren ook een grote bijdrage. Er zijn namelijk ongelofelijk veel mogelijkheden voor tuineigenaren om hun tuin klimaatbestendig in te richten.

Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van tegels door groen en het opvangen van regenwater dat op en om het huis valt om dit vervolgens te gebruiken voor de eigen tuin. Kijk hier voor meer maatregelen

Op steeds meer plekken in het land duiken initiatieven op om samen met tuineigenaren de handen uit de mouwen te steken. Er ontstaan waardevolle samenwerkingen en er is kennisuitwisseling. Maar veel vaker weet men niet van elkaars bestaan, ook in onze regio. 

Inzicht in verschillende initiatieven

'Samen Klimaatbestendig' maakte een overzicht van de vele initiatieven die zich in Nederland afspelen op het gebied van het klimaatbestendig inrichten van private tuinen. Van communicatie, educatie, maatregelen toolboxen, samenwerkingen met tuincentra en hoveniers of op het vlak van financiële bijdragen: er gebeurt al meer dan je denkt! Ook in de regio Delfland zijn verschillende initiatieven. 

Download hier het hele rapport.

Maatregelen

Tegel eruit en plant erin, een regenton of een grindstrook:slechts enkele voorbeelden.

Bekijk wat jij kan doen
bekijk het nieuwsarchief