Regentonnenactie bij drie tuincentra in Westland

Koop een regenton en ontvang een gratis vulautomaat of drie gratis planten. Bij drie tuincentra in het Westland, Boers B.V., De Carlton en Intratuin ’s-Gravenzande, kun je in de maand mei meedoen aan deze regentonnenactie.

Je kunt kiezen voor de gratis vulautomaat of drie gratis planten. Dit wordt je aangeboden door Klimaatkrachtig Delfland en de gemeenten Westland en Maassluis. De actie is de hele maand mei geldig, maar: op = op.

Een regenton is goed voor portemonnee en milieu

Het gebruik van een regenton heeft veel voordelen. Het regenwater dat je opvangt, kun je gebruiken voor de planten. Je bespaart drinkwater en je waterrekening gaat omlaag. Een regenton zorgt voor opslag en vermindert zo de kans op wateroverlast. Op die manier is er ook altijd een voorraad om, ook in droge tijden, planten water te blijven geven.

Workshop Water in de tuin

Op 13 mei geeft SPATwater op het Groen Klimaatplein een workshop 'Water in de tuin'. In deze workshop vertelt Mees over welke maatregelen je kunt toepassen in de tuin: van een groendak, eenvoudige regenton, tot ondergrondse infiltratiekrat, of al deze maatregelen gekoppeld tot een volledig regenwatersysteem. De workshop duurt ongeveer 45 minuten en is gratis bij te wonen. Aanmelden is niet nodig, maar zorg dat je op tijd bent om niets te missen.

  • 13 mei 11.00 uur: Intratuin ’s-Gravenzande
  • 13 mei 13.00 uur: De Carlton
  • 13 mei 15.00 uur: Boers B.V.

Wat is het Groen klimaatplein?

Het Groen Klimaatplein is een fysiek plein waar tuincentrumbezoekers voorbeelden zien van het opvangen en bergen van water in de tuin, een groen dak, inheemse beplanting en alternatieven voor tuintegels. Ze kunnen er terecht voor tips, en speciaal opgeleide tuincentrummedewerkers beantwoorden hun vragen. 

In Westland is het Groen Klimaatplein een samenwerking tussen de gemeenten Westland en Maassluis, Tuinbranche Nederland, het Hoogheemraadschap van Delfland, Tuincentrum Boers, De Carlton en Intratuin ’s Gravenzande. Samen willen we een groene beweging op gang brengen.