Rijswijkse inspiratiesessie Watervriendelijke Tuin, kom jij ook?

Hoe maak je je tuin klaar voor perioden van hevige regen maar ook voor extreme droogte, zodat je ervan kunt blijven genieten en je waterrekening niet te veel oploopt? Op dinsdagavond 9 mei geeft kun je de inspiratiesessie bijwonen en krijg je antwoord op deze vraag. De lezing is gratis en wordt gehouden in het NME-centrum De Natuurtuin in het Rijswijkse Wilhelminapark.

Er valt weken geen spat water. Het gras verdroogt en de planten staan weg te kwijnen. Of je hebt net een nieuwbouwhuis gekocht, de tuin opgeknapt en na de eerste goede regenbui is je gazon veranderd in een vijver. De tuin en zijn eigenaar hebben heel wat te verduren onder de weersextremen die steeds vaker voorkomen. In de lezing De Watervriendelijke Tuin geven Stichting Steenbreek en Klimaatkrachtig Delfland praktische oplossingen om het water en de droogte de baas te blijven. Zodat je niet alleen kunt blijven genieten van je tuin, maar ook kunt besparen op kraanwater.

Van groen dak tot infiltratiekrat

Zij leggen uit welke maatregelen u kunt toepassen: van een groen dak, eenvoudige regenton, tot ondergrondse infiltratiekrat, of al deze maatregelen samen in een volledig regenwatersysteem. Ze vertellen hoe je dergelijke maatregelen kunt aanleggen en onderhouden. Ook gaan zij in op hoe je de bodem gezond maakt, want een gezonde bodem neemt meer water op en houdt dat beter vast voor droge tijden. Kortom je leert hoe je jouw tuin inricht voor droge en natte omstandigheden.

Locatie en tijdstip

  • Dinsdagavond 9 mei van 19.30 – 21.00 uur, inloop vanaf 19.15 uur.
  • NME-centrum De Natuurtuin aan het Hazepad 5 in het Wilhelminapark Rijswijk.
  • Deelname is gratis. Aanmelden voor deelname bij steenbreek.rijswijk@gmail.com

 

Grasveld met boom