Rogier van der Sande nieuwe voorzitter Unie van Waterschappen

Rogier van der Sande is per 1 januari 2019 de nieuwe voorzitter van de Unie van Waterschappen. Van der Sande is sinds 2017 dijkgraaf van het hoogheemraadschap van Rijnland.

Rogier van der Sande: "Er komen steeds meer uitdagingen op de waterschappen af, nu de gevolgen van klimaatverandering concreet worden. We zullen hard moeten werken om de periodes van droogte of hevige regenbuien goed door te komen. En we zullen ons landschap en onze steden hierop anders moeten inrichten."

Samen zoeken naar antwoord op de effecten van klimaatverandering

“Samenwerken is hierbij essentieel. Binnen mijn eigen waterschap, het hoogheemraadschap van Rijnland, zoeken we samen met inwoners, bedrijven en overheden een antwoord op de effecten van klimaatverandering in het waterbeheer. Samen met gemeenten, provincies en het Rijk werken waterschappen binnen het Interbestuurlijk Programma aan deze en andere grote maatschappelijke opgaven, zoals een vitaal platteland en de transitie naar duurzame energie. Ik kijk ernaar uit om me volop in te zetten voor de zinvolle bijdrage die de waterschappen hier gezamenlijk aan kunnen leveren.”

De benoeming van Van der Sande tot voorzitter van de Unie van Waterschappen is voor een periode van drie jaar met de mogelijkheid van een verlenging van nog eens drie jaar.

Partners

Klimaatkrachtig Delfland is een sterk en breed netwerk van overheden, bedrijven, instellingen, maatschappelijke organisaties en buurtinitiatieven.

Bekijk het netwerk
bekijk het nieuwsarchief