Ruil zaterdag 25 mei je tegels in voor gratis groen!

Aanstaande zaterdag 25 mei kun je vanaf 9.00 uur bij het Groene Klimaatplein van Tuincentrum Boers in Maasdijk je tegels inruilen voor gratis groen. Stoeptegels waar je toch niets meer mee doet omdat je meer groen wilt in je tuin en minder terras. Dat doe je goed, want meer groen in de tuin betekent dat de grond meer water opneemt. En dat willen we wel na al die regen die er is gevallen! Meer groen zorgt trouwens ook voor minder hittestress in de zomer als het echt heet wordt. Bovendien wordt iedereen blij van meer groen.

Op de parkeerplaats bij het Groene Klimaatplein van Tuincentrum Boers staat tussen 9.00 uur en 13.00 uur een container klaar, waar je de tegels in kunt gooien. Het tegelteam helpt je hierbij. Bakstenen, stoeptegels en grindtegels mogen er allemaal in. Vooraf aanmelden is niet nodig, je kunt gewoon langskomen. In ruil hiervoor ontvang je gratis kruiden- en plantenstekjes. Hoe meer tegels je inlevert, hoe meer planten je ervoor terugkrijgt.

Koop een regenton!

Het opvangen van regenwater helpt mee aan het verduurzamen van onze leefomgeving. Ook jij kunt hieraan bijdragen met een regenton in de tuin. Met zo’n regenton in je tuin, op je balkon of dakterras heb je altijd regenwater op voorraad om hiermee de planten water te geven. Mooie bijkomstigheid is dat je met zo’n regenton het riool ontlast bij hevige regenbuien. Dit voorkomt wateroverlast. Als je zaterdag toch bij het tuincentrum bent, kun je korting krijgen bij de aanschaf van een regenton. Deze actie is een initiatief van Klimaatkrachtig Delfland en de gemeenten Maassluis en Westland. 

Wethouder Denise Mulder en klimaatburgemeester Patrick Steenks nodigen je uit!