Succesvolle aftrap proeftuin ‘Allegaardje’ met bewoners in Vrederust!

Op woensdag 17 mei organiseerde Haag Wonen samen met bewoners en partners Weijman Vastgoedonderhoud, T&G Terrein en Groenvoorziening b.v. en Urban Sync B.V. een gezellige bijeenkomst in de binnentuin van De Gaarde en de Vrederustlaan. De middag stond in het teken van elkaar ontmoeten en samen bouwen aan een mooie tuin met de toepasselijke naam Allegaardje.

Haag Wonen startte begin mei met de verbetering en verduurzaming van 149 woningen aan de Gaarde en de Vrederustlaan. Bewoners wonen straks weer in een comfortabel en energiezuinig huis. Het onderhoud is naar verwachting halverwege 2024 klaar. Daarna worden ook de binnentuinen onder handen genomen.

Opening tuin allegaardje

Om bewoners ook gedurende de werkzaamheden al een mooie buitenplek te bieden waar ze elkaar kunnen ontmoeten, tuinieren, ontspannen, spelen of picknicken, is proeftuin Allegaardje in het leven geroepen. Komende tijd organiseert Haag Wonen in deze proeftuin allerlei activiteiten om met bewoners samen te werken aan ideeën voor de uiteindelijke inrichting van de binnentuinen.

Samen met bewoners

Guus Frenay, sociaal projectleider bij Haag Wonen: “Hoe de binnentuinen er precies uit gaan zien, bepalen we samen met de bewoners. Welke wensen hebben zij? Wat willen zij graag doen in de tuin? De tuin is er tenslotte voor hen. Centraal staat elkaar ontmoeten en actief samenwerken aan een mooi ingerichte binnentuin. We denken uiteraard ook aan het klimaat. Zo kijken we, samen met onze partner Klimaatkrachtig Delfland, naar maatregelen om regenwater op te vangen en om de tuin klimaatadaptief te maken. En werken we samen met partners uit de wijk, zoals De wijk als Podium en de Buurtkamer Vrederust, voor het organiseren van leuke en creatieve activiteiten. Uiteindelijk willen we komen tot een nieuwe leefomgeving, die bijdraagt aan gezond en gelukkig wonen.”