Tuin on tour op 6 juni, kom jij ook?

Je kennis over regenwatersystemen vergroten, inspiratie opdoen in een voorbeeldproject en bijpraten met vakgenoten. Op locatie, met een select gezelschap en in een ongedwongen sfeer. Klimaatkrachtig Delfland nodigt je uit voor de Tuin on tour bij Groenst Hoveniers in Maasland.

In de Tuin on tour bezoek je met maximaal 15 andere groenprofessionals een klimaatbestendige tuin in de regio. Daar ga je met vakgenoten in gesprek over de keuzes in ontwerp en inrichting, de techniek van aanleg en hoe je je klanten kunt motiveren om die extra stap naar een klimaatbestendige tuin te maken.


Bedrijfstuin Groenst

Kees van der Kooij presenteert op dinsdag 6 juni zijn bedrijfstuin aan collega-hoveniers en ontwerpers. Kees heeft met oog voor natuur en naastgelegen landschap een klimaatadaptieve tuin gerealiseerd. Hierin heeft hij zowel op natuurlijke als artificiële wijze het waterbergend vermogen van het terrein vergroot. Kees heeft een gevarieerd sortiment planten voor droge en natte situaties toegepast. Ook heeft hij een kleine, klimaatadaptieve voorbeeldtuin gemaakt, gecombineerd met een kruiden-moestuin om zijn klanten te laten zien dat je op een klein oppervlak best veel kan doen. Koos Verkade, tuin en landschapsontwerper en docent bij Lentiz in Maasland, sluit aan bij deze Tuin on tour. Hij is gespecialiseerd in de aanleg en beplanting van wadi’s.

We praten na met een borrel en eten. In de tuin van Kees is het tijdens een zomeravond goed toeven!

Hoe meld je je aan?

Deelname aan de Tuin on tour is gratis voor groenprofessionals. Het enige wat jij hoeft te doen, is ruimte vrij te maken in je agenda.

Waar en wanneer?

Datum: Dinsdag 6 juni vanaf 16.30 tot 18.00 uur
Locatie: Kralingerhoek 7, 3155 PN Maasland
Aanmelden: stuur een mail naar info@bladkracht.nl

Samen maken we onze regio klimaatkrachtig! Wij kijken uit naar je komst.