Tuin van de Toekomst markt Lansingerland

Op dinsdag 16 oktober vond de ‘Tuin van de Toekomst’ markt plaats in het gemeentehuis van Lansingerland. Inwoners kregen gratis advies om een klimaatbestendige tuin aan te leggen. Groei & Bloei maakte de prijswinnaars van de jaarlijkse tuinkeuring bekend.

Gastheer wethouder Simon Fortuyn opende de avond met een oproep voor een gezamenlijke aanpak van de gevolgen van klimaatverandering. Hitte en droogte en dan weer perioden van overvloedige regenval gaan ons steeds meer overkomen. Lansingerland gaat stapsgewijs over op scheiden van regenwater en afvalwater in het riool. Particulieren kunnen daarbij helpen door hun versteende tuin te vergroenen, waardoor meer water in de grond wordt vastgehouden. ‘Tegel eruit, plant/struik erin’. Beplanting geeft niet alleen minder wateroverlast, maar ook verkoeling en zuivering van de lucht.

Inspiratiemarkt

Bezoekers konden daarna het gesprek aan gaan met verschillende partijen die een stand op de markt bemanden. Van gemeente, Groei & bloei, tot het waterschap Schieland en de Krimpenerwaard en andere partijen. Ook het Hoogheemraadschap van Delfland was aanwezig met informatie over stresstesten, het vergroenen van tuinen en de stimuleringsregeling klimaatadaptatie.

Stimuleringsregeling klimaatadaptatie

Maak je tuin, plein, dak of straat klimaatbestendig!

Vraag subsidie aan
bekijk het nieuwsarchief