VHG nieuwe partner Klimaatkrachtig Delfland

Kersverse partner van Klimaatkrachtig Delfland de VHG sprak vorige week met ons over onze samenwerking en gezamenlijke doelen. We maakten afspraken hoe we elkaar de komende tijd kunnen helpen om zo samen de regio klimaatbestendiger in te richten.

Tijdens de conferentie Klimaatkrachtig Delfland van afgelopen november, zijn veel partijen partner geworden van Klimaatkrachtig Delfland. Zo ook de VHG. Deze branchevereniging voor hoveniers, groenvoorzieners, boomspecialisten, dak- en gevelbegroeners en interieurbeplanters ontving onlangs het partnercertificaat.

Handboek 'De Levende Tuin'

In het kennismakingsgesprek verkenden VHG en Klimaatkrachtig Delfland wat we voor elkaar kunnen betekenen en hoe de VHG in de Delflandse regio aan klimaatadaptie werkt en verder wil werken. De VHG is zeer betrokken bij dit thema en heeft bijvoorbeeld het handboek ‘De Levende Tuin’ ontwikkeld. Dit handboek helpt en inspireert bewoners om hun leefomgeving verder te vergroenen en verduurzamen. Op dit moment werkt de VHG ook aan een handboek voor vergroening op gebouwniveau. Klimaatkrachtig Delfland en de VHG hebben afgesproken dat ze elkaar bij verschillende onderzoeken en bijeenkomsten zullen betrekken de komende periode.

Ook partner worden?

Klimaatkrachtig Delfland zoekt nog meer partners om de beweging verder uit te breiden. Werk jij al aan een klimaatadaptieve leefomgeving en denk jij te kunnen bijdragen aan een Klimaatkrachtig Delfland? Word dan ook partner. Hier vind je meer informatie.