Vier nieuwe partners voor City Deal

City Deal Klimaatadaptatie wil een doorbraak bereiken in de aanpak van klimaatadaptatie in steden. In Deventer vond de vierde bestuurlijke bijeenkomst plaats met een excursie, een masterclass én een warm welkom voor vier nieuwe partners: gemeente Groningen, Hogeschool Saxion, NEN en Arcadis.

Het ochtendprogramma van City Deal begon met een veldexcursie met ‘regenwaterambassadeurs’. Zij vertelden hoe ze bewoners stimuleren om zelf aan de slag te gaan. Deelnemers konden met eigen ogen aanschouwen hoe de omgeving van het station en het nieuwe stadhuis klimaatbestendig ontwikkeld zijn.  

Masterclass voor wethouders

Tijdens de masterclass ‘Sturen aan klimaatadaptatie’ deelden wethouders hun tips & tricks. De conclusie was dat klimaatadaptatie zowel een opgave als een kans is voor steden.

©Martien Versteegh ©Martien Versteegh
©Martien Versteegh ©Martien Versteegh

Klimaatadaptatie versnellen

’s Middags werden er ambities en visies gedeeld. Deelnemers probeerden antwoord te vinden op de vraag hoe City Deal koplopers kan helpen om vaart te maken en het peloton mee te krijgen. De bijeenkomst sloot af met de ondertekening van de deelnemersovereenkomst van City Deal door de gemeente Groningen, Hogeschool Saxion, NEN en Arcadis en de presentatie van het eerste exemplaar van het
magazine ‘Klimaat in tien steden’.

Lees meer