Welke planten kies je voor jouw groene tuin?

Van een mooie tuin genieten kan het hele jaar door. Maar hoe richt je je tuin zo in dat je er het hele jaar door van kunt genieten? Met minder last van hitte of plassen op je terras? Meer groen en minder stenen zorgen voor verkoeling en vangen regenwater beter op. Bovendien trekt het vogels, vlinders en insecten aan.

Een tip is om vooral inheemse planten te gebruiken. Dit zijn planten die van nature in een gebied voorkomen. Insecten en andere dieren zijn vaak afhankelijk van inheemse plantensoorten als voedselbron. Ruud van Tuincentrum Boers BV legt uit welke inheemse planten je zou kunnen kiezen.

Vlinderstruik (Buddleja davidii)

Een vlinderstruik ruikt lekker en bloeit van juli tot oktober. Ze trekt vele soorten vlinders aan die op de geur en de kleur van de bloemen afkomen. De vlinderstruik is te krijgen in de kleuren wit, blauw, roze of lila.

Ruud met een vlinderstruik
Ruud met een muntplant

Munt

Munt is een makkelijke plant die snel groeit en graag in de zon of halfschaduw staat. De muntplant ruikt heerlijk naar menthol. Je kunt er heerlijke muntthee van maken.

Clematis (Kleinbloemige Bosrank)

De Clematis (kleinbloemige bosrank) is een plant met roze tot lila kleurige bloemen. Van april tot juni staat de plant in bloei. Deze Clematis is een klimplant en dus ideaal om in je tuin tegen een schutting of afscheiding aan te planten.

Ruud met een clematis

Klimaatlabel

Check meteen je Klimaatlabel en kijk wat voor maatregelen jij nog meer kunt nemen in je tuin! Doe dit voor 21 april 2023 en tag Klimaatkrachtig Delfland op Facebook of Instagram en maak kans op een tuinbon ter waarde van 25 euro. Hier lees je meer over het Klimaatlabel en de actie.