Workshop: Maak een olla en help planten de zomer door

Verwelkte planten in de tuin? Er zijn steeds vaker lange droge perioden waardoor planten het snel zwaar krijgen. Hoe ga je met droogte in de tuin om zonder enorme hoeveelheden kraanwater te verspillen? Een olla kan uitkomst bieden! Een olla is een keramieke pot die je ingraaft en regelmatig vult met water. Vervolgens geeft een olla dit water langzaam af aan zijn omgeving en zorgt zo voor een efficiëntere bewatering ten opzichte van sproeien!

Olla in het gras

Het mooie is, dat je een olla gemakkelijk zelf kan maken! Groenrijk 't Haantje organiseert samen met Klimaatkrachtig Delfland de workshop 'Maak een olla en help planten de zomer door'. Alle materialen zijn aanwezig om je eigen olla te maken en te versieren. De workshop duurt 1 uur. Behalve het maken van je eigen olla, kan je ook al je vragen stellen over andere maatregelen om droogte te bestrijden in de tuin!

Let wel; de gemaakte olla moet nog even drogen voor je hem mee naar huis kan nemen. Je bent later in de week welkom om jouw olla op te komen halen!

Wanneer:

Op zaterdag 25 juni tussen 12.00 – 13.00 uur

Locatie:

Tuincentrum Groenrijk ’t Haantje

Laan van Het Haantje 22, 2288 GT Rijswijk

Aanmelden:

Aanmelden kan via deze link, er is maar een beperkt aantal plekken beschikbaar!