Bewoners Scheveningse Korbootstraat leggen samen geveltuintjes aan

Op 26 maart gingen bewoners van de Scheveningse Korbootstraat samen aan de slag om hun straat groener te maken. 15 huishoudens deden hieraan mee. Ze legden geveltuintjes aan in de straat en naast meer groen leverde de dag ook leuke contacten tussen de buren op!

Trudy en haar man hielpen de andere bewoners op weg die niet zo goed wisten waar ze moesten beginnen. “Een groot succes was het en is het nog steeds. Met een hoop enthousiasme, spierballen en saamhorigheid hebben we hele mooie minituintjes weten te creëren. Er zijn heel wat volle kruiwagens met grond en plantjes door de Korbootstraat gereden,” aldus een van de bewoonsters. Twee buurtbewoners uit andere straten sloten zich ook spontaan bij de actie aan.

Groter plan voor Scheveningen

De gemeente Den Haag, Duurzaam Den Haag en Klimaatkrachtig Delfland ondersteunden dit buurtinitiatief. De gemeende betaalde de aarde, de andere twee partijen schonken elk 194 plantjes. Gereedschapuitleen De Groene Motor leende hen kosteloos het gereedschap. Trudy heeft de smaak te pakken, samen met Esther werkt zij aan een groter plan voor Scheveningen.