Gratis webinars groenblauw schoolplein aanleg en onderhoud

Steeds meer scholen vervangen hun grijze tegelpleinen voor schoolpleinen met meer groen en mogelijkheden voor wateropslag. Maar waar en hoe begin je? Hoe maak je van jouw dromen werkelijkheid? Daar helpen we jou graag bij! Daarom organiseerden we onlangs de gratis driedelige webinar-reeks over het thema groenblauwe schoolpleinen. Kijk ze nu gratis terug.

Er zijn drie uitzendingen die je kunt terugkijken. De thema's die aan bod komen zijn: buurtbetrokkenheid, beheer & onderhoud en financiering. 

Hoe organiseer ik het onderhoud? 

Zorg voor een goed onderhoudsplan en neem dit mee in de jaarlijkse begroting van de school. Vaak is het handig om een plaatselijke hovenier in te schakelen en afspraken te maken over het maandelijkse en jaarlijkse onderhoud van het groenblauwe schoolplein. Ook kinderen kunnen meehelpen met het onderhoud, denk bijvoorbeeld aan een veegrooster.  

Bekijk hier het webinar over het beheer en onderhoud van een groenblauw schoolplein vol praktische tips. 

Op de website groenblauweschoolpleinen.nl bij punt 6 ‘Gebruik en beheer’ van het stappenplan vind je meer acties en tips voor het onderhoudsplan van jouw groenblauw schoolplein. 
 

Waar kan ik subsidie aanvragen voor een groenblauw schoolplein? 

Er zijn verschillende financieringsmogelijkheden voor een groenblauw schoolplein. Zo kan je bij de gemeente navraag doen of kijk ook eens of jouw waterschap een subsidieregeling hiervoor heeft.  

Hier kun je het webinar bekijken over de verschillende vormen van financiering van een groenblauw schoolplein.  

Op de website groenblauweschoolpleinen.nl pagina Financiële bijdrage vind je meer informatie. 

  

Hoe betrek ik de buurt bij het groenblauwe schoolplein? 

Een groenblauw schoolplein kan naast de educatieve functie, ook een buurtfunctie vervullen. Door de buurt al vanaf het eerste moment te betrekken zorg je voor betrokkenheid én gedeeld eigenaarschap. Dit kan bijvoorbeeld door het organiseren van een klusmiddag met de wijk.  

In dit webinar vertellen we meer over buurtbetrokkenheid en geven we handige tips.  

Op de website groenblauweschoolpleinen,nl in het stappenplan bij punt 1 ‘Het idee, het initiatief’, vind je meer informatie. 

De webinars zijn georganiseerd door de gemeente Rijswijk (Steenbreek Rijswijk) en Klimaatkrachtig Delfland.