NL Greenlabel Gebiedslabel Tuin van Floddertje

Het natuurspeeleiland in het Annie MG Schmidtpark in Berkel en Rodenrijs heeft het NL Greenlabel Gebiedslabel ontvangen. Het kreeg als een van de eerste buitengebieden deze prijs omdat het eiland met veel duurzame materialen en beplanting is aangelegd.

Het Annie MG Schmidtpark is een bijzonder park. Het langgerekte park ligt tussen Berkel en Rodenrijs en Bergschenhoek en is met haar lengte van 3,5 km het langste park van Nederland. In 2016 werd het natuurspeeleiland gerealiseerd en daarmee werd na 8 jaar de ontwikkeling en aanleg van het park afgerond.

Kinderen worden uitgedaagd zelf te ontdekken

Bureau RIS maakte het ontwerp voor de natuurspeelplaats met de naam ‘Tuin van Floddertje' in opdracht van de gemeente Lansingerland. “Het natuurspeeleiland heeft een geleidelijke opbouw: van een kleinschalige en besloten zand- en waterspeelplek voor de allerjongsten bij de hoofdentree gaat het naar een avontuurlijk en uitdagend speelbos voor ontdekkers en avonturiers aan het eind van het eiland. Kinderen worden uitgedaagd om zelf te ontdekken, hun nieuwsgierigheid te volgen en contact te maken met de natuur,” vertelt Mariska Thieme van Bureau RIS.

©Bureau RIS

Meer biodiversiteit en natuurbeleving

Voor de beplanting koos Bureau RIS op verzoek van de buurtbewoners voor een grote diversiteit aan soorten, kleuren, geuren en vormen. Hun wens was naast een natuurspeelplaats ook meer biodiversiteit en natuurbeleving te creëren.

©Bureau RIS

De Tuin van Floddertje werd beloond met het NL Greenlabel Gebiedslabel niveau A, de hoogste score op de duurzaamheidsmeetlat. Dit label geeft een beoordeling van de mate duurzaamheid in de buitenruimte. NL Greenlabel ontwikkelde een methodiek om dit inzichtelijk te maken.

Ook inspiratie opdoen voor een schoolplein of speelplaats? Bekijk hier welke maatregelen je kunt nemen.

Ontwerp: Bureau Ris
Uitvoering: Van der Tol
Beoordeling: NL Greenlabel

 

Gerelateerde items overslaan

Ook Klimaatkrachtig?

Ben jij al bezig met klimaatbestendige projecten? Of wil je hier graag mee aan de slag en zoek je de samenwerking?

Word partner

Project klimaatadaptieve tuin

Peter en Setsuyo legden een groene tuin rond hun pas opgeleverde nieuwbouwwoning met hulp van de stimuleringsregeling.

Bekijk het project

Stimuleringsregeling klimaatadaptatie

Maak je tuin, plein, dak of straat klimaatbestendig!

Vraag subsidie aan