Uitbreiding groen dak World Forum The Hague

World Forum The Hague is één van de grootste congreslocaties van Nederland en bevindt zich in de internationale zone in Den Haag. Door het duurzaamheidsbeleid van de gemeente Den Haag is het bestaande groene dak van World Forum The Hague uitgebreid met een groen dak op de luifel, ook wel de ‘Fresh Air Zone’ genoemd.

Aanleiding voor de uitbreiding van het groene dak vormde het evenement ‘Dag van de Stad’, waarbij de wens bestond om ‘iets blijvends en duurzaam’ achter te laten. Hiervoor werd de betegelde luifel van het World Forum vergroend met een sedumdak en zijn op de luifel plantenbakken geplaatst.
De groene luifel is in samenwerking met diverse partijen tot stand gekomen: het Ministerie van Binnenlandse Zaken, Hoogheemraadschap van Delfland, World Forum en de gemeente Den Haag (initiatiefnemer en projectleider).

“Het World Forum is altijd op zoek naar nieuwe initiatieven op het gebied van duurzaamheid. Hierbij wordt de samenwerking gezocht met (lokale) partners om zo direct bij te dragen aan het doel van een klimaatneutrale stad Den Haag”.

De luifel werd op maandag 28 oktober 2019 officieel geopend en onthuld door
secretaris-generaal Maarten Shurink (Ministerie van Binnenlandse Zaken) en de Haagse wethouders Robert van Asten (Mobiliteit, Cultuur en Strategie) en Liesbeth van Tongeren (Duurzaamheid en Energietransitie) en hoogheemraad Peter Ouwendijk van het Hoogheemraadschap van Delfland.

FRESH AIR ZONE

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en ‘vitaliteit’ vormen belangrijke speerpunten voor de organisatie van World Forum. De groene luifel speelt naast de klimaatneutraliteit ook een rol in de vitaliteit van congresdeelnemers en wordt ook wel de ‘Fresh Air Zone’ genoemd. De Fresh Air Zone geeft congresdeelnemers de mogelijkheid om in een duurzame en groene omgeving te stappen waar nieuwe energie kan worden opgedaan. De concentratie van congresdeelnemers kan hiermee worden verhoogd.

Naast het verhogen van de vitaliteit van congresdeelnemers draagt het groene dak op de luifel ook bij aan het opvangen van hoosbuien. Het groene dak voorziet namelijk in buffering van regenwater van 35 liter regenwater per m2. Het Hoogheemraadschap van Delfland droeg financieel bij vanuit de stimuleringsregeling.  

Gerelateerde items overslaan

Stimuleringsregeling klimaatadaptatie

Maak je tuin, plein, dak of straat klimaatbestendig!

Vraag subsidie aan