Nationaal Congres Klimaatadaptatie

Werk jij aan klimaatadaptatie of wil je er meer van weten? Kom dan op donderdag 13 juni naar het Nationaal Congres Klimaatadaptatie bij Lijm & Cultuur in Delft. Het programma start om 10.00 uur en eindigt om 16.30 uur met een borrel.

Waarom een nationaal congres over klimaatadaptatie?

Er gebeurt al veel op dit gebied, maar er moeten ook nog heel wat tandjes bij. Hierbij is het cruciaal om het netwerk te verbreden, want samen weten we meer en staan we sterker. Tijdens het congres komt de volle breedte van het thema aan bod. We gaan in op droogte, hitte en wateroverlast, in relatie tot gezondheid, natuur, gebouwde omgeving, landbouw en infrastructuur. Na deze dag ben je weer helemaal bijgepraat over de laatste wetenschappelijke inzichten, het nationale beleid, regionale en lokale aanpakken, de rol van gedrag en nieuwe instrumenten.

Helga van Leur is de dagvoorzitter en verder staan onder andere op het podium: 

  • Minister Cora van Nieuwenhuizen-Wijbenga, coördinerend bewindspersoon voor klimaatadaptatie
  • Gerard van der Steenhoven, hoofddirecteur van het KNMI
  • Reint Jan Renes, gedragswetenschapper aan de Hogeschool van Amsterdam

In de middag kun je nieuwe contacten leggen, je laten inspireren, vragen stellen en je kennis delen in drie ronden met keuze uit 24 werksessies. Deze sessies gaan over klimaatadaptatie in combinatie met de verschillende thema’s. Een mooie manier om je horizon te verbreden! Er is een beperkt aantal plekken per sessie. Bekijk hier alle werksessies en meld je snel aan! Aanmelden kan tot en met maandag 3 juni.