2e aflevering Klimaatkrachtig TV Tour druk bezocht

Donderdag 11 maart vond de tweede aflevering van de Klimaatkrachtig TV Tour plaats: een live uitzending waarin we met het netwerk in gesprek gingen over ontwikkelingen in de regio. De uitzending was druk bezocht.

Aflevering 2: klimaatadaptatiestrategieën

In deze tweede aflevering stonden we stil bij de klimaatadaptatiestrategieën van overheden uit de regio Delfland. Met Michiel Brouwer en Rinske Wessels spraken we over de verschillende klimaatadaptatiestrategieën van overheden in regio Delfland. Ze brachten dit in kaart vanuit de Community of Practice Klimaatadaptatie. Zo viel het op dat alle partijen aan het zoeken zijn hoe ze klimaatadaptatie samen met bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden kunnen oppakken. Mooi om op die manier van elkaar te leren en samen een stap verder te komen. Meer weten over de Community of Practice Klimaatadaptatie? Bekijk de website van de COP.

Aanpak Pijnacker-Nootdorp & regionale samenwerking

Wethouder Ilona-Jense van Haarst vertelde in de aflevering over de klimaatkrachtige aanpak van haar gemeente Pijnacker-Nootdorp. Met Herbert Bos zoomden we in op de regionale samenwerkingsagenda klimaatadaptatie - die nu in ontwikkeling is. Wanneer is het handig om gezamenlijk zaken op te pakken, en wanneer niet? Hoe kunnen de netwerken van de COP en Klimaatkrachtig Delfland daarin ondersteunen? 

Partners in the picture

In korte en flitsende rubrieken kwamen verschillende partners langs en kregen we een update uit het netwerk. Zo werd de Klimaatkrachtig Doorgeeftrofee overhandigd aan Joost van der Spek van Manos Verdes en plaatste Fred Prins van GEP Water een item in het Klimaatkrachtig Museum. En als kers op de taart werd de 100e partner van het netwerk welkom geheten: Tamara van Dijk van Het Groene Loket.

Oproep: meewerken aan volgende aflevering?

Deze tweede aflevering vraagt om een vervolg! Heb jij ideeën, onderwerpen en thema’s voor volgende afleveringen of wil je net als of wil jij ook te gast zijn in een volgende aflevering? Heb jij een fenomeen of een object dat je perse in het Klimaatkrachtig Museum wilt plaatsen? 

Laat het ons weten via info@klimaatkrachtig.nl

Gerelateerde items overslaan

Partners

Klimaatkrachtig Delfland is een sterk en breed netwerk van overheden, bedrijven, instellingen, maatschappelijke organisaties en buurtinitiatieven.

Bekijk het netwerk

Ook Klimaatkrachtig?

Ben jij al bezig met klimaatbestendige projecten? Of wil je hier graag mee aan de slag en zoek je de samenwerking?

Word partner
bekijk het nieuwsarchief