Manos Verdes

Partner Klimaatkrachtig

Organisatie: Manos Verdes
Contactpersoon: Joost van der Spek
Email: joost@manosverdes.nl
Telefoonnummer: 06-24590761
website

Wat is jouw werkveld en specialiteit?

Mijn werkveld is het ontwerpen van groene tuinen, zowel voor particulieren, bedrijven en instellingen. Ik ben gespecialiseerd in groene tuinen waar 12 maanden per jaar bloei is. Hierbij is de bodem de basis, hergebruik van middelen staat voorop, duurzaamheid speelt een rol en natuurlijk ook klimaatadaptatie.

Wat wil en kan jij bijdragen aan de beweging? 

Door het delen van mijn kennis zowel als ontwerper als het geven van presentaties en lezingen. Met enig regelmaat publiceer ik in een tijdschrift en ik heb een terugkerende column in de huurwijzer (het ledenmagazine van de woonbond).

Hoe ga jij Delfland klimaatkrachtig(er) maken?

Ik ben actief voor Duurzaam Den Haag in het kader van Operatie Steenbreek. Mijn missie is Manos Verdes maakt de wereld groener. Naast tuinontwerpen ga ik het gesprek aan met bewoners waarbij ik vertel dat een klimaatadaptieve tuin van belang is. Dit is ook mijn boodschap op sociale media.

Uitgevoerde projecten in de Delflandse regio 

Diverse tuinen in Den Haag, Delft, Westland. Waarbij onttegelen een grote rol speelt. Een groot project was in De Naarderstraat in Den Haag. Dat was een betegeld schoolplein. Nu hoort het bij twee zorginstellingen en is het een groene tuin.

Gerelateerde items overslaan

Maatregelen

Tegel eruit en plant erin, een regenton of een grindstrook:slechts enkele voorbeelden.

Bekijk wat jij kan doen

Ook Klimaatkrachtig?

Ben jij al bezig met klimaatbestendige projecten? Of wil je hier graag mee aan de slag en zoek je de samenwerking?

Word partner