70 regentonnen verkocht en ruim 1000 stenen ingeleverd in Den Haag

Tijdens de eerste officiële Haagse Operatie Steenbreek actie op het Koningsplein op ‘Groene Zaterdag’ hebben de buurtbewoners 70 regentonnen aangeschaft. Deze waren met een bijdrage uit de Stimuleringsregeling Klimaatadaptatie van Delfland goedkoop te verkrijgen. Daarnaast zijn er 1.000 stenen ingeruild voor gratis planten. Hoogheemraad Marcel Houtzager en de Haagse wethouder Liesbeth van Tongeren openden deze succesvolle actie.

Regio klimaatbestendiger maken

Het Hoogheemraadschap van Delfland wil de regio Delfland graag klimaatbestendig maken, maar heeft hierbij de hulp van de 1,2 miljoen inwoners en bedrijven nodig. Van kleine tot grote initiatieven: iedereen kan en moet bijdragen. Want regenwater valt overal. Delfland draagt uit de Stimuleringsregeling Klimaatadaptatie bij aan de kosten van klimaatadaptieve maatregelen zoals het vergroenen van tuinen en het aanschaffen van een regenton.

‘Ik ben ontzettend blij met deze actie van de bewoners van het Koningsplein. Het Hoogheemraadschap van Delfland steunt graag dit soort initiatieven die onze regio klimaatbestendig maken,' aldus Marcel Houtzager.

Ook projectleider Edwin Cornelissen van Duurzaam Den Haag reageerde positief: ‘Wat een superactie hebben we samen neergezet. Echt een voorbeeld van Haagse Krach. Iedereen heeft keihard gewerkt en het resultaat mag er wezen: ruim 1.000 stenen ingeleverd. Daarnaast hebben we ook veel mensen geïnformeerd over het belang van een groene tuin.'

Groene Zaterdag was een initiatief van en voor de bewoners rondom Koningsplein en omgeving en werd mogelijk gemaakt door de buurtcommissie Koningsplein, Delfland, Gemeente Den Haag, Stadsdeel Segbroek en Duurzaam Den Haag.

Stimuleringsregeling klimaatadaptatie

Maak je tuin, plein, dak of straat klimaatbestendig!

Vraag subsidie aan

Project Groen Dakpark Spoorloos

Op de plek waar in 2015 nog perrons en sporen lagen - pal achter het voormalige stationsgebouw - wordt het groene dakpark Spoorloos aangelegd.

Bekijk het project
bekijk het nieuwsarchief