Biotoop en Zandraket ontvangen Klimaatkrachtig Doorgeeftrofee

En de Klimaatkrachtig Doorgeeftrofee gaat naar…. Wouter van Santen van Biotoop en Jan van Schaik van Zandraket. Zij ontvangen de trofee omdat zij early-birds zijn op het gebied van het ontwerpen een aanleggen van natuurspeeltuinen bij kinderdagverblijven, scholen en BSO’s.

Plek voor mens, dier en plant

Een mooi voorbeeld hiervan is het schoolplein van de Inspecteur de Vriesschool in Den Haag, dat zij samen aanlegden. Zij zijn van mening dat in elke natuurspeeltuin plek moet zijn voor mens, dier en plant. En natuurlijk ook voor water. Zo koppelden ze alle regenpijpen af en kreeg het plein een mooie wadi.

Zij kregen de trofee van Joost van der Spek van Manos Verdes. Eerder won zij de trofee voor het geven van praktische en makkelijk uitvoerbare tips aan collega’s tijdens de Klimaatcafe’s.

Klimaatkrachtig Doorgeeftrofee

De Klimaatkrachtig Doorgeeftrofee is een trofee van het programma Klimaatkrachtig Delfland. Partners binnen ons netwerk kunnen deze ontvangen en aan elkaar doorgeven wanneer er een mooie stap richting een klimaatkrachtige regio gezet is. Bijvoorbeeld omdat de partner een gebied heeft vergroend, een heel goed idee heeft op het gebied van klimaatadaptatie of een maatregel heeft genomen om regenwater op te vangen en te hergebruiken. Hier kun je alle winnaars van de trofee vinden.