#BUITENKANS fotowedstrijd

De afgelopen zomermaanden liet de BUITENKANS-campagne Delftenaren zien wat zij zelf kunnen doen om hoosbuien beter de baas te worden. De campagne – een initiatief van de gemeente Delft, De Klimaatmaat en Klimaatkrachtig Delfland – sluit nu af met een fotowedstrijd. Gezocht: de leukste regenfoto!

Teams reden deze zomer met Buitenkans-fietsen door Delft. Ze gaven tips aan bewoners over hoe zij hun tuin, dak of terras klimaatbestendig kunnen maken.

Kleine en grote maatregelen

Als inwoner van Delft kan je makkelijk helpen met kleine en grote maatregelen om overlast door hoosbuien in de stad te verminderen en tegelijkertijd uw buurt mooier en groener te maken. Denk bijvoorbeeld aan het aansluiten van een regenton, het aanleggen van een groen dak of het vervangen van tegels voor planten. Op de website van Buitenkans Delft vindt je allerlei tips, voorbeelden en informatie over hoe je dit kunt doen.

Win een workshop 'regenpijp afkoppelen'

Soms is er wat hulp nodig om zelf aan de slag te gaan. Met de workshop ‘regenpijp afkoppelen’ kan je zelf aan de slag om een regenpijp af te zagen. Door een regenpijp af te koppelen van het riool help je mee  wateroverlast door overbelasting van het riool te voorkomen en om droogteschade te beperken.

Meedoen

Ben je inwoner van Delft en wil je ook kans maken op deze workshop? Deel dan jouw leukste regenfoto onder het bericht op de gemeentelijke facebookpagina. Of deel jouw foto via Instagram of Twitter en gebruik de hashtag #BUITENKANS. Uit alle inzendingen worden 15 winnaars geloot. Meedoen kan tot en met 16 oktober.
 

Gerelateerde items overslaan

Project Groen Dakpark Spoorloos

Op de plek waar in 2015 nog perrons en sporen lagen - pal achter het voormalige stationsgebouw - wordt het groene dakpark Spoorloos aangelegd.

Bekijk het project

Partners

Klimaatkrachtig Delfland is een sterk en breed netwerk van overheden, bedrijven, instellingen, maatschappelijke organisaties en buurtinitiatieven.

Bekijk het netwerk
bekijk het nieuwsarchief