Deelstroom Delft bouwt mee aan een groene oase

De productie van ons eten heeft een enorme impact op het klimaat en de leefomgeving. Er is overproductie en verspilling, terwijl anderen nog steeds honger hebben. Dat vindt de burgercoöperatie Deelstroom Delft. Zij zetten zich in voor de verduurzaming van Delft: duurzame energie, duurzame mobiliteit, groenere en schonere omgeving. Daarbij steunen zij I-CHANGE met meebouwen aan een betere toekomst!

De broedplaats van I-CHANGE is omringd door hoogbouw, en hoe mooi zou het zijn als omwonenden straks niet meer naar een grijs bitumen dak hoeven te kijken maar op een groene levende oase? 

Voor de mensen in en om de broedplaats, betekent het begroeide dak een beter klimaat, door de koelende werking van het groen blijft het ook in de zomer lekker koel en de lucht wordt schoner. De buurt wordt leefbaarder voor ons, voor vogels en insecten. En zo brengen wij de natuur een stapje dichter naar de stad.

Deelstroom is een breed georiënteerde burgercoöperatie, die de verduurzaming van de leefomgeving op alle vlakken wil aanpakken. Wist je dat wij met ons zonnedak op het stadskantoor inmiddels bijna 150.000 kWh opgewekt hebben? Die energie is voor de 71 omwonenden, die deelnemen aan het project zodat zij zelf lokale energie kunnen opwekken die verrekend wordt met de eigen energierekening.

Een volgende coöperatieve installatie komt op het dak van de Gymzaal Loevesteinplaats. Wil je deelnemen aan de installatie, kijk op https://deelstroomdelft.nl/. Doe mee en sluit aan, want samen kunnen we dit soort ideeën verder brengen!

Project Groene oase Spangen

Stichting Woonstad realiseerde Staringtuin middenin de wijk Spangen.

Bekijk het project
bekijk het nieuwsarchief