EWMM opent groenblauw schoolplein: “Huisje, boompje, beestje”

“Huisje, boompje, beestje”. Dát is de naam van het nieuwe groenblauwe schoolplein van de Eerste Westlandse Montessorischool in Monster (EWMM). Op 4 december werd het schoolplein officieel geopend door twee leerlingen: Levi de Bruijn en Jack van Dijk. Zij waren de winnaars van de namenwedstrijd. Bij de opening kregen ze hulp van niemand minder dan Sinterklaas zelf. Een groot feest voor de kinderen!

Na een mooie voorbereiding is het schoolplein door kinderen en leerkrachten veranderd van een stenen terrein in een groenblauw schoolplein. Beplanting, water en uitdagende speeltoestellen van natuurlijk materiaal spelen de hoofdrol. Vanaf nu kunnen kinderen op een prettige, gevarieerde en uitdagende manier spelen op het plein.  

Het groenblauwe schoolplein is mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818, het Prins Bernhard Cultuur Fonds, het Hoogheemraadschap Delfland, de gemeente Westland en de Rabobank. Met behulp van de subsidies van deze instanties is het plein een aantrekkelijke speelplaats voor de school- én buurtkinderen geworden. 

Edith van Veller, leerkracht bovenbouw vertelt: “Onze motivatie voor het ‘vergroenblauwen’ van het schoolplein is dat het in deze tijd van klimaatverandering niet te verdedigden valt als je een compleet betegeld schoolplein hebt. Net als het uitdagende karakter van zo’n schoolplein. Het biedt veel meer verschillende mogelijkheden voor de kinderen om zich te vermaken. Ze vinden het schoolplein “superleuk!”. Wij zien dit ook terug in het veel meer diverse spel dat de kinderen laten zien en de ontdekkingen op natuurlijk gebied (bodemdiertjes en een kikker in de wadi!).”

Gerelateerde items overslaan

Nieuws Website stimuleert scholen schoolplein te vergroenen

Basisscholen kunnen hier tips en inspiratie vinden voor meer water en groen op hun schoolplein.

Bekijk het nieuwsbericht

Project Groenblauw schoolplein Petrusschool verbindt buurt

Het nieuwe schoolplein bij de Petrusschool heeft naast wateropvang ook een sociale functie.

Bekijk het project
bekijk het nieuwsarchief